Bratislav Pavlovic vrea un campion pentru Târgu-Mureş Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 1055 Vizualizări

Bratislav Pavlovic vrea un campion pentru Târgu-Mureş

Cotidianul “Zi de Zi” vă propune un miniserial de prezentare a sportivilor şi antrenorilor originari din judeţul Mureş, a căror activitate a fost omisă, din cvarii motive, de organizatorii ediţiei din 2013 a Galei Sportului Mureşean. Întrucât din ierarhia premiată în luna decembrie de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Mureş lipsesc numeroase nume care ar fi fost îndreptăţite de rezultatele din 2013 să aspire la o clasare în elita sportului mureşean, ne facem datoria de onoare faţă de cei care au trudit pentru a înregistra performanţe naţionale şi internaţionale. Persoanele care doresc să facă propuneri de sportivi şi antrenori de excepţie care au făcut în anul 2013 cinste sportului mureşean sunt rugate să ne contacteze la adresa de e-mail redactia@zi-de-zi.ro sau la numerele de telefon 0757-036-968 (Alex Toth) şi 0759-022.321 (Mihai Vereş)

În acest episod vi-l prezentăm pe Bratislav Pavlovic, antrenor de tenis de câmp care a reuşit cu elevul său, Cristian Moldovan să ajungă pe locul 2 în clasamentul intern şi cooptarea sa în lotul naţional al categoriei 16 ani. Cristian este primul junior mureşean care a obţinut un succes într-un turneu internaţional, disputat în 2013, în localitatea Michalovce din Slovacia. Deşi nu este originar din Târgu-Mureş, acesta s-a dovedit un adevărat patriot îşi doreşte ca elevul său să devină un mare campion.

Reporter: Cum aţi ajuns să antrenaţi în România ?

Bratislav Pavlovic: La una din deplasările mele, la un turneu pentru copii, am fost contactat de Doru Borşan, să mă ocup de fiul său. Am rămas, au apărut noi oprtunităţi, m-am adaptat şi m-am ataşat de Târgu-Mureş.

Rep.: A avut influenţă faptul că erau mai mulţi sârbi în Târgu-Mureş, antrenori şi sportivi ?

B.P.: Nu neaparat. Erau antrenori sau preparatori fizici la volei şi altele. Am cunoscut câţiva dintre ei, dar nu pe toţi. Îl cunosc pe Sekulovic, antrenorul de la BC Mureş, declarat antrenorul judeţului Mureş. Îl admir foarte mult, dar jucătorii care sunt la echipă au venit după mine. Ştiu că au fost şi fete baschetbaliste, dar pe acestea nu le-am cunoscut.

Rep.: Cum poate fi apreciat anul 2013 ?

B.P.: A fost cel mai bun an al lui Cristi. După câştigarea turneului din Slovacia şi alte clasări în faze superioare în alte turnee, el a ajuns în rankingul intern pe un loc care ne-a permis să participăm în decembrie la Mastersul categoriei de la Bucureşti, unde a disputat finala. Locul doi în clasamentul intern i-a adus şi selectarea sa în lotul naţional. A urcat foarte repede şi în cel european, unde este în primii 50 şi mai avem un an la această categorie.

Rep.: Aţi avut parte de dezamăgiri în anul trecut ?

B.P.: Din păcate, acestea sunt multe. Nu o spun pentru că sunt sârb, dar experienţele neplăcute prin care am trecut, la noi nu pot avea loc. De exemplu, la Bucureşti s-a efectuat de două ori tragerea la sorţi a tabloului, pentru ca unul dintre jucătorii bucureşteni să nu-l întâlnească pe principalul favorit chiar în primul tur, cum a ieşit la tragere. Motivul era acela că cei doi sunt de la acelaşi club, dar realitatea era că evitau întâlnirea cu Cristi, care era numărul doi. Acesta trebuia să fie criteriul, clasamentul. Cei doi colegi au disputat finala, cum îşi doreau organizatorii şi Cristi finala mică, pe care a câştigat-o. În finala mare a fost 6-1, 6-1, pe când Cristi a pierdut la 3 şi la 4 în semifinală în faţa favoritului cu un an mai mare. La noi, aşa ceva se pedepseşte drastic.

Rep.: Aceasta a fost cea mai mare dezamăgire ?

B.P.: Printre altele. Sunt de aproape patru ani în România şi am constatat mai multe lucruri care m-au dezamăgit. Este o ţară cu un potenţial imens, cu munţi, lacuri şi de toate. Prea multe lucruri se fac greşit, interese personale şi numiri politice pe diverse posturi unde politicul nu ar trebui să aibă vreo legătură. În majoritatea ţărilor sportul este sprijinit şi condus de tehnicieni care dau atenţie maximă copiiilor. Aici, fiecare caută să câştige doar el, ia banii şi fuge. Este o mare problemă de mentalitate.

Rep.: Aţi avut oferte din alte părţi ?

B.P.: Da, am avut de mai multe ori oferte, dar m-am acomodat aici şi mi-am asumat riscurile.

Rep.: De ce aţi ales să rămâneţi ?

B.P.: Pentru mulţi pare ciudat, am mai fost întrebat. Personal, aş putea spune că m-am ataşat de oraş şi de România, pe care o consider deja a doua mea casă. Deoarece nu sunt un materialist, consider că este afacerea şi cariera mea. Mi-am petrecut câţiva ani aici, am 45 de ani şi nu sunt mare amator de schimbări. Putem socoti că această decizie vine şi din spiritul meu balcanic, pe care îl iubesc.

Rep.: Aveţi sprijin din partea clubului ?

B.P.: Tenisul de câmp este un sport individual şi costisitor. Din fericire, sponsorii pe care îi avem îşi fac datoria, iar din acest an vom folosi fără taxă terenul de la CSU pentru antrenament, un mare ajutor primit din partea profesorului Copotoiu.

Rep.: Ce planuri v-aţi făcut pentru viitor ?

B.P.: Să urcăm cât mai sus în clasamente. Ştim că este greu şi trebuie să muncim mult, dar fiind un sport individual, nu depindem de coechipieri, cum este la cele de echipă. Totul depinde de Cristi, dacă el îşi doreşte să devină un campion, eu îi sunt alături.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE