Duelul Valea Izvoarelor-Iernut, capul de afiş în Liga IV Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 383 Vizualizări

Duelul Valea Izvoarelor-Iernut, capul de afiş în Liga IV

Fără o aspirantă la promovare

Majoritatea echipelor de fotbal din Liga IV şi-au reluat în acestă perioadă. Cu antrenamente mai intense sau moderate, cele 18 echipe ale seriei Mureş se pregătesc pentru retur, care va debuta la 1 martie. Una dintre cele mai puternice serii din acest eşalon este una foarte disputată în această ediţie. Lucru inedit, niciuna dintre fruntaşe nu are intenţie de a promova în Liga III. Motivul este unul simplu de dedus: costurile sunt mult mai mari într-un eşalon superior. Acestea includ baremurile de arbitraj, condiţiile care trebuiesc îndeplinite pentru omologare şi deplasări mult mai lungi, care implică alte costuri. După ce Mureşul Luduş a câştigat clar seria şi barajul pentru promovare în vara trecută, dar s-a văzut nevoită să renunţe din cauza lipsei sprijinului financiar, ediţia actuală se dispută mai degrabă sub semnul ambiţiilor. Mai multe dintre echipe au pe banca tehnică antrenori experimentaţi şi jucători care au evoluat la un nivel superior, astfel încât în multe etape se dispută partide în care evoluează foşti coechipieri sau adversari mai vechi.

Valea Izvoarelor-Iernut, capul de afiş

Pe parcursul turului, rând pe rând echipele care s-au aflat printre fruntaşele seriei în ediţiile trecute au făcut paşi greşiţi şi în frunte s-au desprins echipele Înfrăţirea Valea Izvoarelor şi CS Iernut. Prima a făcut primul pas greşit, remizând în etapa cu numărul 4, 3-3 pe teren propriu cu surprinzătoarea Viitorul Ungheni. Au trecut în frunte după victoria cu 1-0 din meciul direct, disputat în etapa a VIII-a, tot pe teren propriu, după care şi-au continuat parcursul fără greşeală. Astfel, echipa antrenată de Fazakas Arpad şi secundul-jucător Darius Miclea a încheiat în frunte. După acel eşec, adversara directă, condusă de antrenorul-jucător Horaţiu Moldovan a fost ţinută în şah de echipa antrenată de Varro Sandor, 1-1 Gaz Metan Târgu-Mureş, un alt joc al orgoliilor. Astfel, iernuţenii, cu un golaveraj superior au rămas la trei puncte în urma liderului şi aşteaptă partida din retur, care se va disputa la Iernut. În clasament le urmează Lacul Ursu Mobila Sovata, la 12 puncte de lider, Gaz Metan, la alte două şi grupul ASA 2, Avântul Miheşu de Câmpie şi Mureşul Nazna, aflate la 5 puncte de locul 4. În subsolul clasamentului, cinci echipe au pierdut contactul cu plutonul: Mureşul Cuci, Arena Sighişoara, ASMSE 08 Târgu-Mureş, Unirea Iclănzel Berghia şi Gaz Metan Daneş, prima aflată la 11 puncte de locul 13.

Superlativele turului

După consumarea celor 17 etape din tur, cel mai bu atac îl are echipa din Iernut, care a înscris 89 de goluri, cu o medie de peste 4 goluri de meci. Urmează liderul din Valea Izvoarelor, cu 63, ASA 2 şi Mureşul Luduş, ambele cu 59, Viitorul Ungheni 58 şi Lacul Ursu Mobila Sovata 57. La celălalt pol, ASMSE 08 a reuşit doar o medie de 1 gol de meci. La goluri primite, „lider” este nou promovata Arena Sighişoara, care a încasat 110 goluri, pe când cea mai puternică apărare o are liderul, cu doar 4 goluri primite, urmată de CS Iernut, cu 15. Liderul golgheterilor nu face însă parte din lotul primelor clasate. Atacantul echipei Unirea Ungheni în Liga III, apoi la campioana Mureşul Luduş, Vasile Dicher, ajuns la Avântul Miheşu de Câmpie, echipă clasată pe locul VI, conduce detaşat, cu 24 de goluri înscrise. Îl urmează în clasament Balint Levente (Sovata), cu 17 goluri, Ilie Roman (CS Iernut) 16, Călin Sălaghie (Sovata) 14, un grup de trei jucători cu câte 13 goluri şi altul, tot de trei cu câte 12 reuşite. Primul marcator al liderului este Toth Levente, care a înscris de 10 ori. Urmează aşadar un retur dominat de duelul dintre primele două clasate, precedat şi probabil continuat prin unul de la distanţă. Unul interesant, în ciuda faptului că viitoarea campioană poate va rămâne în acelaşi eşalon în ediţia viitoare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE