“Apostolii pădurilor”, omagiaţi de Cristian Chirteş Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 105 Vizualizări

“Apostolii pădurilor”, omagiaţi de Cristian Chirteş

111Cu ocazia ,,Lunii plantării arborilor”, deputatul liberal Cristian Chirteş a adus un omagiu celor care, de-a lungul anilor, au slujit pădurile româniei, sector considerat “deosebit de important pentru societatea românească, atât în ceea ce privește dreptul tuturor românilor de a trăi într-un mediu curat, garantat de Constituția României, cât și aportul economic al industriei forestiere la dezvoltarea României”.

Astfel, deputatul Cristian Chirteş a amintit rolul jucat de silvicultori în apărarea pădurilor ţării, uneori chiar cu prețul vieții lor. “În diferite perioade ale istoriei noastre au pus umărul pentru ca generațiile viitoare să beneficieze de bogăția aurului verde. Este adevărat, că așa cum nu există pădure fără uscături, nu toți cei care deservesc sectorul forestier fac cinste ținutei verzi, dar nu trebuie ca din cauza unora care fac necinste meseriei de silvicultor, să aruncăm anatema asupra tuturor. Să îi omagiem pe cei care merită și care au adus prin corectitudinea muncii lor onoare acestui sector”, a afirmat Cristian Chirteş, cu ocazia unei declaraţii politice făcută miercuri, 30 martie.

Oameni care au luptat și s-au sacrificat pentru pădure

De asemenea, Cristian Chirteş a amintit câteva nume care au rămas în istoria silviculturii românești, ca “adevărați apostoli care au propovăduit rolul și importanța pădurii pentru noi toți”, pentru ca generațiile viitoare să aibă parte de beneficiile pădurilor României, consideraţi, pe bună dreptate, oameni care au luptat și s-au sacrificat pentru pădure. “Aș începe cu marele silvicultor Marin Drăcea, ales membru post-mortem al Academiei Române, care în perioada interbelică a pus bazele silviculturii românești și care alături de alți mari academicieni ca Victor Giurgiu – 2009, Constantin Chiriță – 1990, Constantin Robescu – 1871, Constantin Georgescu – 1948, Grigore Eliescu – 1948, Constantin Chiriță – 1955, Ion Popescu-Zeletin – 1955, Stelian Munteanu – 1974, au contribuit la dezvoltatarea sectorului forestier din România, recunoscut ca printre cele mai profesioniste din lume. Și mulți alții, poate mii, mai mult sau mai puțin cunoscuți, merită respectul nostru, al tuturor. Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a adoptat ziua de 21 martie a fiecărui an „Ziua Internaţională a Pădurilor”, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare asupra gestionării, conservării şi dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generaţiilor prezente şi viitoare. Luna plantării arborilor, instituită în România între 15 martie – 15 aprilie, prin Legea nr. 46/2008 – Codul silvic, este cel mai important eveniment al silviculturii românești, care datează din anul 1902, organizată de Spiru Haret, pe atunci ministru al Instrucţiunii Publice şi Cultelor. Cu această ocazie, doresc să salut și să aduc un gând de respect pentru toți silvicultorii care trudesc în slujba pădurii, și care prin munca lor contribuie la gestionarea durabilă a fondului forestier național. La mulți ani silviculturii românești, la mulți ani pădurii noastre!”, a transmis deputatul Cristian Chirteş.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE