Claudiu Puiac, cap de listă UNPR pentru Consiliul Judeţean Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 785 Vizualizări

Claudiu Puiac, cap de listă UNPR pentru Consiliul Judeţean

111Preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) Mureş, Claudiu Puiac, a depus marţi, 26 aprilie, la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Nr. 28 Mureş, lista de candidaţi pentru funcţia de consilier judeţean la alegerile locale din 5 iunie 2016.

Obiectiv, minim două mandate de consilier judeţean

Pe primele trei locuri ale listei se regăsesc Claudiu Puiac, reghineanca Maria Cocean, prim-vicepreşedinte al UNPR Mureş şi târgumureşeanul Ştefan Răducu Cherecheş, actual consilier judeţean. „Pe lista pentru Consiliul Judeţean avem 37 de poziţii ocupate, pe prima poziţie sunt eu, doctorul Puiac Ion Claudiu, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, pe poziţia a doua se află doamna Maria Cocean din Reghin, pe poziţia a treia este domnul Răducu Cherecheş din Târgu-Mureş, pe poziţia a patra se află domnul Sorin Savu din Sighişoara, urmat de doamna Mariana Păcurar din Reghin. Pe poziţia a şasea se află domnul Barmou Mohamed din Târnăveni, iar doamna Lavinia Mureşan din Târgu-Mureş se află pe poziţia a şaptea. Avem strânse 6.062 de semnături pentru susţinerea listelor pentru Consiliul Judeţean”, a declarat Claudiu Puiac. „Obiectivele asumate pentru alegerile din 5 iunie sunt cele pe care ni le-am asumat şi la Conferinţa Naţională de la Braşov, un procent de 8% pentru judeţul Mureş. Mizăm pe un scor de doi-trei consilieri judeţeni”, a completat Claudiu Puiac.

PSD, opţiunea nr. 1 pentru negocieri

De asemenea, liderul UNPR Mureş a precizat că formaţiunea politică pe care o reprezintă va purta negocieri, după anunţarea rezultatelor alegerilor din 5 iunie, în vederea alegerii viitorului preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş. „În primul rând, noi vom purta o discuţie cu Partidul Social Democrat, bineînţeles dacă şi dânşii vor dori să aibă această discuţie cu noi pentru că în continuare există acel protocol pentru alianţă de centru stânga, protocol care este valabil până în 2020. După ce vom purta această discuţie cu Partidul Social Democrat eu sper că vom avea păreri identice şi împreună vom negocia cu un alt partid pentru susţinerea unui preşedinte de Consiliu Judeţean. Totul depinde şi de procentaj şi de numărul de consilieri judeţeni pe care fiecare partid politic îi va avea în noul Consiliu Judeţean”, a explicat Claudiu Puiac.

Situaţia din Târgu-Mureş, în stand-by

Referindu-se la situaţia de la nivelul municipiului Târgu-Mureş, liderul progresiştilor mureşeni a mărturisit că deocamdată nici un candidat la funcţia de primar nu a solicitat susţinere pentru alegerile din 5 iunie 2016. „După cum am mai declarat, până în momentul de faţă nu am avut nicio discuţie politică cu un candidat pentru primăria municipiului Târgu-Mureş. În momentul în care unul dintre candidaţii pentru Primăria municipiului Târgu-Mureş ne va contacta, sau mai mulţi candidaţi pentru Primăria municipiului Târgu-Mureş ne vor contacta, vom avea o discuţie politică, vom analiza programul politic, vom vedea care este şi locul UNPR-ului în viziunea dânşilor şi după aceea vom anunţa dacă vom susţine vreun candidat pentru Primăria Târgu-Mureş. În momentul de faţă nu am fost contactaţi de nici un candidat pentru a purta o discuţie politică şi a cere oficial susţinerea UNPR”, a punctat Claudiu Puiac.

Alegerile, importante pentru viitorul judeţului

Nu în ultimul rând, liderul UNPR Mureş a transmis un mesaj alegătorilor din judeţ, pentru o prezenţă cât mai numeroasă la urne, în data de 5 iunie 2016. „Alegerile din 5 iunie, din punctul meu de vedere sunt deosebit de importante pentru alegători pentru că atât municipiul Târgu-Mureş, cât şi judeţul Mureş consider că ne regăsim într-un triunghi foarte puternic din punct de vedere economic, reprezentat de judeţele Braşov, Sibiu şi Cluj, şi cei care vom fi responsabili pentru soarta judeţului mai departe şi chiar pentru soarta municipiului trebuie să găsească soluţiile care din punct de vedere economic să aducă faţă de judeţele din jur o ascensiune economică”, a subliniat Claudiu Puiac.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE