Share

Home / Invatamant / FOTO, VIDEO: Educaţia de calitate, deviza Şcolii şi Grădiniţei „Omega”

FOTO, VIDEO: Educaţia de calitate, deviza Şcolii şi Grădiniţei „Omega”

1Înfiinţată în urmă cu 14 ani din dorinţa de a oferi o alternativă de calitate la învăţământul de stat, Şcoala Gimnazială „Omega” şi-a deschis porţile luni, 12 septembrie, pentru o nouă generaţie de copii. Tot sub titulatura „Omega”, în modernul imobil de pe strada Transilvania nr. 25 din Târgu-Mureş funcţionează şi o grădiniţă înfiinţată în 1997, cu predare bilingvă, română-engleză, respectiv maghiară-engleză. Ambele unităţi de învăţământ, atât şcoala gimnazială cât şi grădiniţa, sunt acreditate naţional de Ministerul Educaţiei.

La festivitatea prilejuită de începerea anului şcolar au participat numeroşi copii, părinţi şi cadre didactice, precum şi Horea Tămăşan – pastor, şi Cornelia Ganea – directoarea unităţii de învăţământ, care a avut amabilitatea să ne acorde un scurt interviu.

2

Reporter: Câţi şcolari şi preşcolari încep astăzi (luni, 12 septembrie – n.r.) cursurile la Şcoala „Omega”?

Cornelia Ganea: Circa 240 de copii, preşcolari şi şcolari încep cursurile, începând cu grupa mică până în clasa a VIII-a.

Rep.: Ce ne puteţi spune în privinţa cadrelor didactice de la şcoala pe care o conduceţi?

C.G.: Cadrele didactice sunt toate calificate, noi suntem o echipă care lucrăm foarte frumos, ne ajutăm reciproc, ne încurajăm şi suntem ca o mică familie.

Rep.: Câteva cuvinte despre baza materială a şcolii?

C.G.: Încercăm să punem la punct baza materială a şcolii cu eforturi bineînţeles. Ţinta şi misiunea noastră este ca toţi copilaşii de aici să beneficieze de cele mai bune condiţii şi materiale didactice necesare.

Rep.: Sub ce deviză se desfăşoară activităţile din sălile de curs de la Şcoala „Omega”?

C.G.: Încercăm să aducem noutăţi în sistemul de învăţământ românesc şi calitatea este pe primul loc în privinţa actului educativ.

Rep.: Ce trebuie să ştie un părinte care doreşte să îşi înscrie copilul la şcoala dumneavoastră?

C.G.: În primul rând, să vină să ne cunoască, să afle mai multe informaţii. Toţi copii pot beneficia de educaţie din partea Şcolii „Omega”.

Rep.: În ce cuantum sunt taxele de la Şcoala „Omega”?

C.G.: De cinci ani noi nu am schimbat costurile, este un preţ real, exact stabilit pentru oraşul Târgu-Mureş. Taxa pentru programul standard de la şcoală este de 430 de lei/lună şi pentru programul standard de la grădiniţă 400 de lei/lună.

Rep.: Am fost plăcut surprins, şi mă aşteptam la asta, de panourile de pe hol unde sunt afişate diverse diplome obţinute de elevii şi profesorii dumneavoastră…

C.G.: Da, am avut rezultate foarte bune, şi la concursuri şi la evaluările naţionale, ne-am clasat pe locul 3 în ultimii ani, după Colegiile Naţionale „Papiu” şi „Unirea” la evaluările naţionale şi încercăm să ne menţinem pe poziţie.

3

4

5

6

7

8

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Promovarea, ca și asigurată

Câștigătoarea ediției Ligii IV Elite la fotbal CSM Târgu-Mureș a făcut primul pas spre promovarea …

Share
Share