FOTO, VIDEO: Lecţie de tenis şi de viaţă, cu Horia Tecău Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 545 Vizualizări

FOTO, VIDEO: Lecţie de tenis şi de viaţă, cu Horia Tecău

Horia Tecău, unul dintre cei mai valoroşi tenismani români din toate timpurile, a fost prezent joi, 15 decembrie, în sala de tenis a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, unde şi-a lansat cartea autobiografică „Viaţa în ritm de tenis”.

Volumul a văzut lumina tiparului la Curtea Veche Publishing, iar evenimentul a fost organizat în cadrul programului naţional „Cărţile copilăriei”, derulat de Asociaţia Curtea Veche în parteneriat cu Azomureş, prin intermediul căruia copii din mediul rural sunt atraşi către lectură. „Editura Curtea Veche, colaboratorul nostru în programul de donaţii de cărţi în mediul rural, a reuşit ca în acest sfârşit de an să scoată pe piaţă această carte, „Viaţa în ritm de tenis”, în paginile căreia Horia Tecău îşi prezintă ascensiunea profesională, din primii ani de tenis şi până acum”, a declarat Ovidiu Maior, PR manager al companiei Azomureş.

222

UMF, deschidere către parteneriate de valoare

Gazda lansării, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMF Târgu-Mureş, a trasmis un călduros „Bun venit” oaspeţilor şi a subliniat faptul că instituţia pe care o reprezintă este interesată să încheie parteneriate de valoare şi în alte domenii decât învăţământul. „UMF-ului îi place să aibă parteneriate şi acest eveniment organizat împreună cu Azomureş, Clubul Sportiv Universitar, de asemenea foarte activ în Târgu-Mureş, dă un mesaj de deschidere pentru tot ceea ce înseamnă sport şi alte activităţi pe care e nevoie să le desfăşurăm în acest oraş. Am spus întotdeauna că trebuie să fim deschişi şi spre altceva, nu numai spre învăţământ”, a precizat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

Din partea Clubului Sportiv Universitar Târgu-Mureş a luat cuvântul prof. dr. Constantin Copotoiu, preşedintele clubului, care a trecut în revistă tradiţia tenisului de câmp din Târgu-Mureş şi i-a mulţumit lui Horea Tecău pentru gestul său, de a se întâlni cu tineri practicanţi ai „sportului alb” din Târgu-Mureş. „Este o cinste pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie, este un prilej de bucurie pentru clubul nostru universitar, unde avem şi o secţie de tenis unde activează mulţi copii”, a menţionat prof. dr. Constantin Copotoiu. „Este un gest deosebit, să vii să te întâlneşti cu nişte suflete curate la care să le insufli dragostea de sport, dragostea de tenis”, a completat preşedintele Clubului Sportiv Universitar Târgu-Mureş.

333

„Dacă citeşti, atunci poţi ajunge orice îţi doreşti în viaţă”

Importanţa lecturii în dezvoltarea sănătoasă a copiilor a fost subliniată de Iren Arsene, directoarea Asociaţiei Curtea Veche, care i-a mulţumit lui Horia Tecău pentru deschiderea arătată în acest proiect. „Avem o şansă foarte mare, pentru că Horea s-a alăturat echipei noastre de la editură şi de la Asociaţia Curtea Veche, care împreună cu Azomureş încearcă să ajungă în cât mai multe sate din ţară, unde le povestim copiilor cât de importantă este lectura”, a afirmat Iren Arsene. „Dacă citeşti, atunci poţi ajunge orice îţi doreşti în viaţă. Poţi să ajungi departe şi dacă faci sport. Cele două căi care se împletesc aici, educaţia academică şi educaţia prin sport, totdeauna au fost împreună la Târgu-Mureş”, a adăugat directoarea Editurii Curtea Veche, care i-a îndemnat pe copii să lectureze cel puţin două cărţi în fiecare lună, după modelul lui Horia Tecău.

444

„Un copil inteligent este şi un jucător de tenis mai bun”

Cuvântul de final i-a aparţinut tenismanului Horia Tecău, care a mărturisit că a lucrat la carte încă din copilărie, când îşi scria într-un caieţel diversele experienţe prin care trecea şi învăţămintele acestora. „Aceste mâzgăleli de-ale mele s-au transformat în timp în nişte idei foarte bine puse la punct. În turneele mele, unde eram de foarte multe ori singur, călătoream singur prin ţară sau prin lume, o carte îmi ţinea companie. Aveam mereu o carte la mine, pe care o citeam şi nu mă mai simţeam singur. Simţeam cum învăţ. Citeam orice carte care îmi cădea în mână şi din fiecare carte citită am învăţat ceva”, a spus Horia Tecău. „Un copil inteligent este şi un jucător de tenis mai bun”, a completat tenismanul, care i-a îndemnat pe sportivi să îşi stabilească ţeluri importante în activitatea lor. „Ca să ajungi la cel nivel foarte înalt trebuie să treci prin anumite etape, să înveţi, să ai încredere în tine, să înveţi să lucrezi în echipă, să înveţi să lucrezi disciplinat”, a mai transmis Horia Tecău.

De la vorbe la fapte

În partea a doua a evenimentului, Horia Tecău a trecut de la vorbe la fapte şi a făcut schimburi de mingi cu toţi copii prezenţi, care au primit, la final, atât volumul „Viaţa în ritm de tenis”, cât şi alte cărţi din partea Curtea veche Publishing.

A doua zi, vineri, 16 decembrie, Horia Tecău şi echipa programului „Cărţile copilăriei” s-au aflat în comuna Băla, pentru a face o donaţie de 400 de volume.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE