Home / Reghin / EXCLUSIV! Compartiment de primiri urgenţe, în curând la Reghin

EXCLUSIV! Compartiment de primiri urgenţe, în curând la Reghin

Distribuie

Primăria municipiului Reghin a atribuit societăţii Michael Trust Proiect SRL Piteşti un contract în valoare de 473.857 lei, fără TVA, pentru construirea unei clădiri demontabile de tip container – Compartiment de Primiri Urgenţe în curtea Spitalului Municipal „Dr. Eugen Nicoară” Reghin, mai exact vis a vis de Secţia Medicală şi Chirurgie, lângă statuia patronului spiritual al spitalului, dr. Eugen Nicoară.

16 module de tip container

Potrivit portalului www.licitatiapublica.ro, construcţia va fi realizată pe un suport din beton, va avea un regim de înălţime interioară de 2,9 metri şi de 3,15 metri la exterior, şi va conţine 16 module tip container 2.400 x 6.000 milimetri plus 3 module tip container 2.400 x 7.100 milimetri plus 833 milimetri de perete sandwich pentru hol.

“Containerul care cuprinde „spaţiul tehnic” va avea pereți și planșee realizate din panouri sandwich cu vată minerală rezistent la foc minimum 90 minute, conform prevederilor normativului P118, articolul 2.3.48”, se menţionează în fişa tehnică a licitaţiei.

Totodată, în document se mai menţionează că viitorul Compartiment de primiri urgente va fi deschis „tuturor pacienţilor care solicită acordarea asistenţei medicale de urgenţă în urma apariţiei unor acuze noi sau pe fondul unor afecţiuni cronice sosiţi cu ambulanţa sau prin mijloace proprii.”

Investiţie importantă pentru comunitate

Potrivit primarului municipiului Reghin, Maria Precup, investiţia este foarte importantă atât pentru comunitatea reghineană, cât şi pentru cetăţenii din localităţile limitrofe.

„Compartimentul de primiri urgenţe trebuie făcut neapărat pentru Spitalul Municipal, ţinând cont că această instituţie este în litigiu pentru retrocedare. Astfel, noi, autoritatea locală, putem face o investiţie de sine stătătoare. Am optat pentru un modul cum era şi la SMURD. S-a organizat pe SEAP o licitaţie câştigată de o firmă din sudul ţării. Zilele trecute noi am eliberat terenul şi în data de 27 noiembrie reprezentanţii firmei vor demara execuţia lucrării, respectiv cu realizarea fundaţiei, iar ulterior vor monta modului. Sper ca anul acesta proiectul să fie finalizat, deoarece este vorba despre un compartiment foarte solicitat”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Maria Precup.

Alex TOTH

 


1 comentariu

  1. Este foarte bine pentru orasul Reghin, sper ca sa se faca ceva si pentru apartinatorii bolnavilor, un spatiu special amenajat unde sa poata astepta pana bolnavii sunt lasati sa plece. Cu scaune confortabile, fotolii etc…pentru ca aproape la toate unitatile de urgenta din tara nu sunt destule locuri pentru apartinatori si de multe ori ei trebuie sa stea cu orele in picioare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ceremonie de Ziua Națională a României, la Luduș

Distribuie Consiliul Local, Primăria și Casa de Cultură ”Pompeiu Hărășteanu” Luduș organizează joi, 1 decembrie, …