Home / Politic / Structurile MAI, misiuni pentru siguranţa desfăşurării referendumului

Structurile MAI, misiuni pentru siguranţa desfăşurării referendumului

Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş a anunţat, prin intermediul unui comunicat, că structurile. Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) angrenate în organizarea și desfășurarea Referendumului din 6 și 7 octombrie 2018 au luat toate măsurile, din competență, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică.

Redăm, în rândurile de mai jos, conţinutul integral al comunicatului de presă.

„Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al forțelor implicate.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mureş, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Județean de Jandarmi Mureş,  Gruparea Mobilă de Jandarmi Mureş, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mureş, Punct Poliţie de Frontieră Aeroport Târgu-Mureş, precum și alte structuri M.A.I.), se vor afla în misiuni, pentru  asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa poliţistului, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

În acest context, precizăm că 462 de polițiști vor asigura paza și protecția la 231 de secții de votare, dintre cele 568 ce se vor constitui pe raza județului Mureş, iar pentru restul secțiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I..

De asemenea, peste 400 de poliţişti, se vor afla în stradă, în perioada 6-7 octombrie,  pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

Citeste si:  Spectacol de Mica Unire la Reghin

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați din paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la cerere, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, aproape 160 de polițiști vor fi constituiți, zilnic, în rezerve (luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști).

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte  materiale necesare votării la secțiile de votare, 101 polițiști și 1 jandarm vor fi în misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureş va avea în responsabilitate 179 de secții de votare dispuse în 155 de locații, unde vor fi prezenți peste 370 de jandarmi. Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

200 de pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a referendumului.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, specialiștii ISU desfășoară activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

Citeste si:  Comunicat de presă - Anunţ de finalizare a proiectului: ”Capital de lucru pentru SC Euro Management & Consulting SRL”

Totodată, trei polițişti de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră – Punct Poliţie de Frontieră Aeroport Târgu-Mureş vor asigura paza și supravegherea a două secţii de votare aflate în zona de competență, zece poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Paşapoarte – Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Mureş vor asigura paza și supravegherea a cinci secţii de votare, patru poliţişti din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor Mureş vor asigura paza și supravegherea a două secţii de votare şi trei poliţişti din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Mureş vor avea în responsabilitate două secţii de votare.

Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta, pe pagina unității noastre, accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea Referendumului, cât și actele normative incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea.

În acest context, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială. Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant MAI!”

(Redacţia)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Parc de activități productive, în pregătire la Râciu

Conducerea Primăriei comunei Râciu, prin primarul unității administrativ-teritoriale, Alin-Ciprian Belean, anunță publicul interesat asupra depunerii …