Sinucidere la locul de muncă Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 6791 Vizualizări

Sinucidere la locul de muncă

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureş, în cursul lunii octombrie 2018 au fost efectuate 30 de acţiuni de control în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Potrivit informaţiilor furnizate de jrs. Eva Man, inspector şef al ITM Mureş, în perioada raportată la nivelul ITM Mureş au fost comunicate 42 de evenimente din care două mortale, iar inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru opt angajatori, constatându-se nouă neconformităţi.

„Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, după cum urmează: şase avertismente şi trei amenzi, în cuantum de 21.000 de lei. Domeniile de activitate ale angajatorilor care au fost sancţionaţi cu amenzi sunt: activităţi de contractare, pe baze temporare, a personalului, colectarea deşeurilor nepericuloase, transporturi rutiere de mărfuri”, a precizat jrs. Eva Man.

„Una dintre persoane a murit în urma unui accident produs la o trecere de pietoni, dar se îndrepta spre locul de muncă, deci este încadrat ca accident de muncă de traseu. O alta a fost găsită spânzurată la locul de muncă, e vorba de un barbat de 40 de ani. Am dispus cercetarea, strângem documente și declarații, dar în ambele cazuri așteptăm decizia IML, pentru a se stabili caracterul evenimentului, dacă accidentul mortal a fost în legătură cu procesul de muncă sau din cauze naturale”, a completat jrs. Eva Man.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE