Home / Reghin / Reghinean urmărit internaţional pentru proxenetism şi vătămare corporală gravă, extrădat în Germania!

Reghinean urmărit internaţional pentru proxenetism şi vătămare corporală gravă, extrădat în Germania!

Distribuie

Curtea de Apel Târgu-Mureş a dispus extrădarea lui Biga Augustin şi executarea mandatului european de arestare emis de Parchetul Frankfurt pe Main, Germania, pe numele acestuia pentru efectuarea procedurilor penale în curs pentru săvârşirea infracţiunilor de prostituţie forţată, proxenetism şi vătămare corporală gravă.
“Constată că persoana solicitată B.A. a fost de acord cu predarea sa către autorităţile judiciare germane; Dispune executarea mandatului european de arestare nr. 6360 Js 241356/18/8 februarie 2019 emis de Parchetul Frankfurt am Main, Republica Federală Germania, pe numele persoanei solicitate B A, în vederea efectuării procedurilor penale în curs pentru săvârşirea infracţiunilor de prostituţie forţată, proxenetism, vătămare corporală gravă. (…) Dispune predarea persoanei solicitate B A către autorităţile judiciare germane în baza mandatului european de arestare nr. 6360 Js 241356/18/8 februarie 2019 sub condiţia ca, în cazul în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate, persoana predată să fie transferată în România pentru executarea acelei pedepse; Constată că persoana solicitată B A nu a renunţat la beneficiile conferite de regula specialităţii; Potrivit art. 103 alin. 6 din Legea nr. 302/2004, menţine măsura arestării în vederea predării a persoanei solicitate B A, pe o perioadă de 30 de zile. (…) Predarea persoanei solicitate către autorităţile judiciare germane se realizează în 10 zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri”, se arată în dispozitivul soluţiei Curţii de Apel Târgu-Mureş.
Biga Augustin a fost descoperit în urmă cu câteva zile de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, din cadrul Poliţiei Române, în municipiul Reghin.
“La data de 12 aprilie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu cei ai Poliţiei municipiului Reghin au desfăşurat o acţiune, în urma căreia au identificat şi reţinut un bărbat, de 46 ani, din localitatea Reghin, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane. Persoana în cauză era dată în urmărire internaţională de autorităţile judiciare germane din data de 15 februarie. Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu-Mureş a luat măsura reţinerii acestuia pentru 24 ore, ulterior instanţa de judecată dispunând măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile. Pentru depistarea lui, poliţiştii au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, precum şi de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române. La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureş”, a anunţat IPJ Mureş.

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTOREPORTAJ: ”Gala Aniversară Zi de Zi 20 de ani” în peste 250 de imagini

Distribuie Cotidianul mureșean Zi de Zi și-a sărbătorit cele două decenii de activitate în cadrul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.