Home / Administratie / Prefectul de Mureş, bănuit de liberali că face jocurile PSD-ALDE

Prefectul de Mureş, bănuit de liberali că face jocurile PSD-ALDE

Distribuie

Liderul PNL Mureş, senatorul Cristian Chirteş, a solicitat vineri, 16 august, conducerii Prefecturii Mureş, să găsească vinovaţii pentru anularea în instanţă, într-un interval de doar două luni, a cinci ordine emise de prefectul judeţului Mureş.

„Nu ştim cine scrie acele ordine, dacă ele se emit voit greşit”

Este vorba de anularea ordinelor de încetare a mandatelor consilierilor locali ai Consiliului Local Târgu-Mureş excluşi din PNL Mureş, Călin Moldovan, Radu Tudoran, Dumitru Matei şi Vasile Miculi, precum şi de ordinul de încetare a mandatului primarului social-democrat al municipiului Reghin, Maria Precup.

„Vreau să trag un semnal de alarmă la ceea ce se întâmplă în cadrul Instituţiei Prefectului, aici în judeţul Mureş. Solicităm prefectului ca controlul de legalitate din judeţul Mureş să revină în parametrii normali, iar în cadrul Instituţiei Prefectului trebuie să fie găsiţi acei vinovaţi care nu au ştiut să emită anumite ordine. La ce mă refer? La ordinele emise de Instituţia Prefectului anulate de instanţele de contencios administrativ. Iată, este al cincilea caz în decurs de câteva luni în care instanţa anulează ordinele prefectului. Nu ştim cine scrie acele ordine, dacă ele se emit voit greşit sau efectiv trebuie să se găsească şi cauza din care instanţa de judecată a dispus al cincilea caz de anulare a unor ordine”, a spus, într-o conferinţă de presă, senatorul Cristian Chirteş.

Clemenţă pentru PSD-ALDE?

Totodată, preşedintele liberalilor mureşeni şi-a exprimat bănuiala că „guvernarea şi majoritatea PSD-ALDE de la nivelul judeţului Mureş beneficiază de clemenţa prefectului, prin acte administrative cu lipsuri majore în redactare.”

„Astfel, din garant al respectării legalităţii, Prefectura devine partizana ilegalităţilor”, a arătat senatorul Cristian Chirteş, care a fost de părere că „prefectul trebuie să îşi facă ordine în propria ogradă, pentru a nu fi bănuit de o complicitate până la urmă cu cei din PSD-ALDE.”

Aşteptăm reacţia Prefecturii

Cotidianul Zi de Zi solicită Biroului de presă al Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş emiterea unui punct de vedere pe această temă, care să conţină informaţii atât despre motivul anulării celor cinci ordine de către instanţa de judecată, precum şi despre măsurile care s-au luat/se vor lua în cadrul instituţiei, pe marginea acestor cazuri.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTOREPORTAJ: ”Gala Aniversară Zi de Zi 20 de ani” în peste 250 de imagini

Distribuie Cotidianul mureșean Zi de Zi și-a sărbătorit cele două decenii de activitate în cadrul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.