Home / Politic / Candidatura lui Soós Zoltán la Primăria Târgu-Mureș contestată de Vass Levente

Candidatura lui Soós Zoltán la Primăria Târgu-Mureș contestată de Vass Levente

Fostul președinte al UDMR Târgu-Mureș, deputatul Vass Levente, contestă desemnarea lui Soós Zoltán drept candidat al ”Lalelei” pentru funcția de primar al municipiului Târgu-Mureș la alegerile locale din 2020.
Joi, 19 septembrie, Adunarea Generală a UDMR Mureș a decis ca actualul director al Muzeului Județean Mureș, Soós Zoltán, să fie candidatul Uniunii pentru fotoliul de primar al municipiului Târgu-Mureș.
O zi mai târziu, Vass Levente a postat, pe pagina sa de Facebook, o scrisoare deschisă care conține șapte puncte în care acuză modalitatea de desemnare a candidatului UDMR.
Redăm, în rândurile de mai jos, traducerea scrisorii deschise semnată de deputatul UDMR Vass Levente:
”Aditiv la informațiile despre ”desemnarea” candidatului la fotoliul de primar.
1. 70% dintre delegații târgumureșeni nu au susținut candidatul la funcția de primar votând cu ”nu” sau cu ”abținere”. S-a văzut, deoarece în loc de vot secret s-a votat neregulamentar cu vot la vedere.
2. Președintii de circă si mebrii organizațiilor din cartiere nu au fost întrebați și nici înstiințați despre persoana candidatului desemnat.
3. Printre punctele de pe ordinea de zi a ședinței nu a fost inclusă ”alegerea”/desemnarea candidatului în mod expres. Nici când a fost anunțată ședința nici cu 24 de ore înainte când a fost publicată ordinea de zi.
4. Este o situație nestatutară vă rog să consultați statutul și întrebați decidenții în această privință.
5. Candidatul desemnat a declarat pe Facebook că a fost ales cu vot unanim, ceea ce nu coincide cu realitatea.
6. În această situație se mai poate vorbi despre democrație sau subsidiaritate în cadrul organizației județene/mureșene?
7. Nu a fost de ajuns semnalul dat din partea mureșenilor pentru direcția greșită, ca în loc de 14.000 de semnături de susținere strânse la europarlamentare, acum susținerea este de doar 8.000?”

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Liceul Silvic Gurghiu, în haine complet noi pentru anul școlar 2021-2022

După o perioadă în care a stagnat, proiectul de reabilitare și modernizare a Liceului Silvic …