Home / Administratie / Panică într-o localitate mureșeană din cauza urșilor

Panică într-o localitate mureșeană din cauza urșilor

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a convocat miercuri, 9 octombrie, Comitetul local pentru Situații de Urgență din Răstolița, cu privire la prezența urșilor din localitatea Răstolița. În cadrul ședinței s-au analizat măsurile legale care se pot întreprinde în acest moment pentru îndepărtarea pericolului.
Conform unui comunicat de presă transmis de Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș ”în cadrul ședinței s-a aprobat Planul de măsuri pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică privind activitățile ce urmează a fi desfășurate la nivelul comunei, prin care s-au constituit echipe mixte care vor patrula pe patru zone ale localității”.
De asemenea, în paralel se execută evaluarea pagubelor și se întocmesc documentele necesare pentru obținerea autrizației de extracție a urșilor periculoși.


”Avem probleme deosebite în județ, un număr mare de urși coboară spre localități și, în unele cazuri, produc pagube. Numai în ultima săptămână au fost semnalați 15 urși în intravilanul localităților. În comuna Răstolița, ieri noapte, un urs a intrat într-o gospodărie, a omorât un porc, azi noapte a intrat în altă gospodărie, unde a omorât doi porci. De asemenea, am dispus câteva măsuri pe plan local, printr-o hotărâre a Comitetului local pentru situații de urgență, în sensul că, începând cu această seară, de la ora 18.30, am organizat echipe formate din jandarmi, polițiști, reprezentanți ai asociațiilor de vânătoare și localnici, care vor patrula și vor utiliza mijloace acustice și optice pentru îndepărtarea urșilor din intravilanul localității. Aceste activități se vor desfășura în fiecare seară, între orele 18.30 și 7.00, până la obținerea autorizației de extracție, după care gestionarii fondurilor de vânătoare își vor lua măsurile pentru extragerea exemplarelor care produc pagube”, a declarat prefectul județului Mureș.
În ultimele două săptămâni, la nivel județean, s-a raportat prezența urșilor în localitățile Sântana de Mureș, Gurghiu, Lunca, Bistra Mureșului, Sângeorgiu de Mureș, Răstolița, Petelea, Sovata și în municipiul Târgu-Mureș.

Andreea GONDOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

16 consilieri județeni, zero rapoarte de activitate în 4 ani de mandat!

La împlinirea a patru ani de la depunerea jurământului de consilier județean, eveniment consemnat în …