Doar popicarele ne mai fac cinste Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 375 Vizualizări

Doar popicarele ne mai fac cinste

Echipa feminină de popice Electromureș Romgaz Târgu Mureș a reușit o calificare spectaculoasă în „sferturile” Ligii Campionilor. După ce au învins în jocul tur formația germană SV Pöllwitz cu 6-2 la puncte meci, mureșencele aveau nevoie pentru calificare de 3 puncte, individuale sau de echipă. În caz de egalitate la acest criteriu, era nevoie de 10 manșe câștigate din cele 24, deoarece la acest al doilea criteriu aveau după primul joc un avantaj de 14,5-9,5. Echipa antrenorilor Orosz István și Seres Jozsef s-a autodepășit, reușind să se impună și pe arena germancelor cu 5-3. Duelurile directe s-au încheiat 3-3, suficient pentru calificare, dar mureșencele au mai adăugat și cele 2 puncte pentru totalul general la numărul de popice doborâte, unde au avut avantaj de doar 18 „bețe”: 3552-3534. După cum se știa deja, arena germancelor era una favorabilă unor rezultate foarte mari, totalurile față de jocul din tur fiind superioare cu peste 200 de popice, chiar peste 300 în cazul echipei germane (în tur a fost 3303-3204).

Contestat ca sport, atât pe plan local, cât și național, având mult prea puține cluburi rămase în viață, echipa mureșeană rămâne în continuare singura care mai reușește să se facă auzit peste hotare numele orașului. În ultimii doi ani echipa feminină de popice a fost desemntă echipa județului în cadrul Galei Sportului Mureșean, cucerind mereu locuri fruntașe în disciplina în care „se încăpățânează” să rămână oameni care și-au dedicat întrega viață acestei ramuri sportive, deseori cu mari sacrificii pentru a reprezenta cu cinste culorile clubului și ale României în întrecerile internaționale, făcând față unor echipe cu condiții incomprabile față de ceea ce găsim în România.

Pe muchie de cuțit până la final

Ca și în partida tur, victoria a fost decisă în ultimul schimb. Jucătoarele germane au obținut primul punct prin internaționala Anna Müler, care cu un total de 634 popice doborâte și patru manșe câștigate a învins-o pe junioara Ana Maria Poetașu, care a reușit doar 494 p.d., dar Duka Tilda s-a impus în fața jucătoarei Marie-Christin Illert cu 640-537 și trei manșe. În al doilea schimb ambele jucătoare ale gazdelor s-au apropiat de granița de 600, Friederike Pfeffer și Celine Dannehl reușind 586, respectiv 598 p.d. Prima a cedat însă punctul în fața mureșencei Fekete Réka, aceasta reușind un valoros 594, cu 2-2 la manșe, în timp ce Seres Bernadett a cedat trei manșe și un total totuși bun, de 570 p.d. Aceste totaluri mari au adus dealtfel cele două puncte suplimentare mureșencelor, deoarece la manșe germancele sau impus cu 13-11. Calificarea s-a obținut prin punctul al treilea de echipă, obținut de Maria Ciobanu, care a câștigat toate manșele cu Maria Dix și 629-554 la numărul popicelor. Un rezultat de aceeași valoare a reușit și Sáfrány Anita (625), dar ea a fost depășită cu același total de Pia Kohler, care și-a adjudecat însă trei manșe.

Pentru a intra în lupta pentru medalii, mureșencele urmează să se mai confrunte în 25 ianuarie și 15 februarie 2020 cu echipa maghiară ZTE-ZAEV TK Zalaegerszeg.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE