Home / Sanatate / REVOLTĂ. Un medic mureșean, mesaj viral pe Facebook: ”NU mai folosiți împotriva noastră jurământul lui Hipocrate!”

REVOLTĂ. Un medic mureșean, mesaj viral pe Facebook: ”NU mai folosiți împotriva noastră jurământul lui Hipocrate!”

Distribuie

Medicul mureșean Bogdan Lăzescu a scris joi, 2 aprilie, pe pagina sa de Facebook, un text care în mai puțin de 24 de ore a fost distribuit de peste 200 de internauți și a strâns aproape 500 de like-uri.

”Deja s-a intrecut masura… am tot tacut si mi-am văzut de treaba (si am destula, nu va faceti griji)… dar deja mi s-a umplut paharul…
1. NU cerem echipamente si aparatura pt noi… ci tot pentru voi dragi viitori pacienti (daca noi ne imbolnavim… pe voi va salveaza cine? Preotul? Google? Va intubati intre voi? Ce faceti?).
2. Lipsurile au fost sesizare de ceva vreme… daca aveti chef sa injurati pe cineva incepeti sa bateti la ușile celor care stau cu referatele noastre prin sertare sau aia care trăiau bugete din pix de pe fotoliu…
3. NU am cerut sporuri si compensatii pt faptul ca suntem carne de tun (injurati si scuipati cu speranta ca ne vom infecta) desi daca tot vor sa ne asimileze in MAI, MAPN sau unde le cloceste lor mintea… nu ne-ar fi rau sa beneficiem de facilitățile lor. In schimb, unii „cetateni de lux” tin cu dintii la pensiile speciale.
Noi ne DONAM cei 500 euro praf in ochi catre achiziția de echipamente, aparatura si cercetare SARS-COV2…astept si „demnitarii” sa faca la fel.
4. NU ne dam demisia, ci vrem sa lucram decent si in siguranta (daca noi suntem bine… voi aveti o sansa sa fiti la fel… daca nu… asta e). Cei care au facit-o au avut motive intemeiate. Ba mai mult… s-a dat liber la angajari in sistem fara concurs… haideti, voi toti care urlati ca nu aveti loc… sau acum BRUSC nu se mai doreste?
5. Pana sa se apeleze la ajutor multi ne-am chinuit sa ne procuram singuri echipamente (stiam ca vom fi pe cont propriu).
6. Minciunele si dezinformarea sunt la ele acasa… și la 30 ani de la revoluție.
7. Personalul medical… SUNT OAMENI, mame, tati, bunici, au si ei o viata ca si voi… au mult mai putine drepturi dar si mult mai multe indatoriri ca voi… e misto, nu?
8. NU mai folositi impotriva noastra jurământul lui Hipocrate… atata timp cat suntem fortati sa il incalcam… suntem fortati sa va facem rau (prima non nocere – mai inatai, nu face rau)

Ah da… era sa uit! Cand v-am avertizat ce va urma, cand v-am rugat sa va protejati (asa cum am putut), ne-ați făcut nebuni si isterici… ca e o gripa… na, acum ce mai spuneți? Sa ne sacrificam viata pt voi? Sa mergem in focar chiar daca ne lasam familiile acasa… poate pt totdeauna? Convenabil, nu… pt voi… De ce nu ne-ati ascultat?”

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Start la ediția cu numărul 2 a campaniei ”High or Alive”

Distribuie „Drogurile reprezintă un fenomen social și sanitar complex, care afectează milioane de persoane din …

6 comentarii

  1. Nu aveți dreptate, d-le doctor. Omul este om cu greșelile lui, din păcate, indiferent ce fel de om este: educat sau mai puțin educat. Eu sunt inginer TCM-ist și am învățat la școală că masurile tehnice sunt prioritare celor organizatorice. De exemplu, banal este drept, ca să interzic accesul muncitorului la piese aflate în mișcare am două soluții:
    1. măsura organizatorică – instruirea muncitorului și afișarea de instructiuni lipite pe mașina lângă locul periculos unde să-i comunic pericolul dacă bagă mânuța, aceasta fiind o măsură organizatorică.
    2. Montarea unei apărători sau sisteme de protecție astfel încât dacă cuiva îi vine ideea să le demonteze să se opreasca mașina automat, acesta fiind o măsură tehnică.

    Dacă domnul meu profesor de la facultatea din Sibiu ar citi acestea ar fi mându de mine că nu le-am uitat la vârsta mea înaintată.

    Nu dv trebuie să adoptați o măsură sau alta ci autoritățile care trebuie să țină cont de factorul uman cu toate ale lui.
    Sistemele de protecție sunt mult mai utile decât sfaturi, stați în casă, stați în casă. Până când că vom muri de foame dacă nu muncim.
    Autoritățile să dea drumul la activități dar cu masuri tehnice adoptate: mască aficientă, vizieră iar cei cu riscuri – diabetici sau alte boli la recomandarea dv să se ia masuri acelea pe care dv le recomandați.

    Avem un mare respect față de dumneavoastră, evident, dv nu observați aceasta? Problema cu jurământul este a unora medici sau cadre medicale care sunt, de exemplu medici de familie, merge omul cu o suferință cum ar fi un blocaj abdominal cu o durere insuportabilă, trebuie să meargă și la serviciu ca nu are chiar 65 ani, iar doctorul de familie nu se uită la el măcar pentru că îi este teamă. Nu este corect pentru că alți medici de familie chiar consultă pacientul.

    La Hiperdia din Brașov, pe Titulescu, chiar la intrare observi că secretara sau cine este la recepție scoate papuceii uzați și îi pune în lădița cu pauci unde scrie că sunt noi, neuzați. Dacă i-am făcut observație mi-a zis că dacă nu-mi convine să plec. Nu aveau la intrare soluție de dezinfectare cum am văzut la alte clinici private. De unde să plece aceste practici care constitue o bombă cu ceas?
    Vă mulțumesc.

  2. Cu fraza : „desi daca tot vor sa ne asimileze in MAI, MAPN sau unde le cloceste lor mintea… nu ne-ar fi rau sa beneficiem de facilitățile lor.”, doctorul respectiv dovedeșe că este cel puțin foarte, dar foarte neinformat. Păcat! Un intelectual cum ar trebui să fie orice doctor, poate cu ușurință să se informeze. Atunci n-ar mai debita inepții și n-ar dorii cu ardoare să-i fie „bine” ca celor din MAI și mai ales din MApN. În rest, are destulă dreptate.

  3. Hodoroaba Mihaela

    Am incercat sa iau legatura cu Banca dar nu mi-a raspuns nimeni !

  4. Gheorghe Radulescu

    bravo, ca mai sunt si oameni cu cap pe umeri si nu patrat cum au multi!

  5. Este foarte adevărat ca medicii asistentele au familii, dar pana acum va convenea cand plecati acasă cu buxunarele pline? Cand tergiversati ora operației si întrebați aparținătorul daca e pregătit ca mama, tata, fratele sau chiar copilul sa fie operat? Cand daca nu va convenea suma spuneați ca maine il operam.. Tatăl meu dupa o viata de contribuție la stat, ca muncitor a trebuit sa aștepte o luna sa gasim un loc la spital sa i se puna un stent la inimă.. Dar fara spaga nu l a luat nimeni.. Atunci nu va gandeati ca sa va cumpărați echipamente ca poate o sa vina o zi cand ve ti avea nevoie..?
    Nu mai spun ca am avut o extauterina si la spital mi s a spus după operație sa mi aduc algocalmin.. Eu nefiind din București si neavând pe nimeni lângă mine, am suportat durerea..
    Acum vreti ca acei care si doreau sa intri in sistem si nu aveau10 mii de euro pe care ii solicitati drept spaga sa vina sa lucreze? Pt ce? Bateti va capul, stati si salvați oamenii, nu mai dati vina pe sistem. Toti erati in legătură cu sistemul. Cati bani s au furat si cu facturi fictive ca si cum ati achizitionat nu stiu ce necesare, banii aceia tot la partide ajungeau.. Acum chemati pe toți cei care au stat la masa lamga voi cand v a fost bine..
    Si in străinătate sunt o gramada de medici si personal medical pozitivi dar nu se plang ca voi, stau pana la epuizare in spital si ajuta oamenii.
    As propune care dintre voi pleaca acjm sa nu mai aiba voie sa mai profeseze.
    Ce echipamente au vânzătoarele la super marchet? Poștașul, șoferul de tir?
    Ati auzit macar un caz in care un șofer a părăsit camionul incarcat cu mancare pt voi cei care va plângeți si a fugit? Si toti au copii si familie.. Dar au constiinta, e mare diferență. Lasilor..!!

  6. Alexandru Maris

    Ignorați total gura lumii care nu poate fi închisă.Circotasii fac parte din cotidian indiferent cit bine faci.Vorba aceea;
    Il duci pe draci in spate toata săptămîna si sîmbăta nu mai poti si el zice ca nu l-ai dus deloc”Oamenii adevărați va sustin fără rezerve.A,venit vremea sa fiti eroi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.