Firmele pot fi sancționate dacă angajații nu poartă mască la birou Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1084 Vizualizări

Firmele pot fi sancționate dacă angajații nu poartă mască la birou

Salariații nu vor să poarte masca la birou, deși sunt obligați. Cine este sancționat pentru nerespectarea regulilor impuse?

Pentru că, deocamdată, portul măștii de protecție este obligatoriu și la locul de muncă, exceptând situațiile când medicii de medicina muncii hotărăsc că nu e necesară masca pentru anumite persoane, întrebarea justificată este: cine anume va fi sancționat și de către ce instituție abilitată, dacă salariații refuză să poarte masca? Angajatul, compania angajatoare sau ambele părți?

Care e sancțiunea și de ce ar fi bine ca firmele să completeze regulamentele interne pentru a sancționa angajații?

Compania este cea sancționată de către inspectorii autorizați ai Inspecției Muncii aparținând fiecărui județ, conform Biroului de Avocatură Stănescu Law Office. Angajații nu vor fi sancționați de către inspectori.

Avocatul Anca Atanasiu, de la Societatea Civilă Profesională  de Avocatură Radu și Asociații, este de părere că regulamentele interne ar trebui completate în așa fel încât să fie prevăzute abateri disciplinare, incluzând diverse forme de sancționare aplicate de către conducerea companiei celor care încalcă măsurile impuse în această perioadă.

I.S.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE