Home / Slider / Controale împotriva furturilor de energie electrică

Controale împotriva furturilor de energie electrică

Serviciul Relații Publice și Comunicare din cadrul Societății de Distribuție a Energiei Electrice (SDEE) Transilvania Sud, a informat vineri, 23 octombrie, faptul că în perioada 19 – 22 octombrie echipe ale Departamentului de Investigații Energetice din cadrul SDEE Transilvania Sud, în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, au efectuat acțiuni de verificare ale instalațiilor electrice în mai multe localități din județele Alba, Brașov, Mureș și Sibiu, în vederea prevenirii și combaterii sustragerilor de energie electrică, fiind efectuate 285 de controale la instalațiile electrice ale utilizatorilor și s-au identificat intervenții neautorizate asupra instalației de alimentare cu energie electrică la 37 dintre locurile de consum verificate.

Prin încercarea de a sustrage energie electrică, aceste persoane se expun la riscuri majore cauzate de branșarea prin instalații improvizate, care pot crea perturbații în rețeaua de alimentare cu energie electrică, putând provoca electrocutări și incendii.

,,Potrivit prevederilor articolul 92 alineatul (1) şi alineatul (2) din Legea 123/2012 – Legea energiei electrice şi a gazelor naturale, deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. De asemenea, potrivit alineatului 4, chiar şi tentativa la infracţiunile menţionate se pedepseşte”, au transmis reprezentanții SDEE Transilvania Sud.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”Resursa umană este cea mai prețioasă avuție a țării noastre și trebuie tratată corespunzător”

Prea mulți români consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită, conform tuturor sondajelor. Eu …