SENAT: Alexandru Cîmpeanu solicită dezbatere amplă și consens pe legile importante Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 628 Vizualizări

SENAT: Alexandru Cîmpeanu solicită dezbatere amplă și consens pe legile importante

Vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, cu o carieră îndelungată în structurile de poliție, de formație profesională jurist, Alexandru Cîmpeanu are, cu certitudine, o experiență teoretică și practică care îi permite să aducă plusvaloare în activitatea parlamentară.

“Alegerea pe care am făcut-o a fost în urma unei discuții interne la nivelul Organizației județene a Partidului Social Democrat. Am acceptat să fac parte din lista candidaților pentru Senatul României, din partea PSD, pentru alegerile din 6 decembrie 2020 sau când vor fi ele stabilite de Parlament, așa cum a spus Curtea Constituțională, în ideea în care pot să contribui cu experiența ultimilor patru ani, în mod special din administrație, dar și cu experiența cumulată în cei 25 de ani de ani de activitate anterioară”, subliniază Alexandru Cîmpeanu.

Pe lista Partidului Social Democrat pentru Senatul României, Alexandru Cîmpeanu ocupă poziția a patra.

Filosofia parlamentarului

Candidatul PSD pentru Senatul României spune că toți cei care dețin o demnitate publică sau o funcție publică trebuie să lucreze pentru interesul general, în interesul cetățenilor.

“Eu cred că atunci când ocupăm o astfel de demnitate, noi nu devenim conducători, ci în momentul în care accedem într-o astfel de funcție, noi trebuie să ne raportăm la cei care beneficiază de funcțiile noastre, adică să muncim pentru ei. Nu accedem acolo pentru a obține avantaje, ci pentru a ne asuma niște obligații, pentru a munci în folosul cetățenilor, fără deosebire de culoare politică, de etnie, de religie, de culoarea pielii, de sex. Sper și am încredere în generațiile care ne urmează că vor înțelege lucrul acesta și vor lăsa deoparte sau vor pune în plan secund interesul personal, interesul de grup, atunci când ajung într-o funcție de demnitate publică și vor munci mai mult, adică efectiv nu se vor rezuma la promisiuni, vorbe, discursuri pompoase, la lucruri deșarte și că promisiunile pe care le vor face vor deveni realitate”, consideră Alexandru Cîmpeanu.

Candidatul Partidului Social Democrat pentru Senatul României ne-a împărtăşit o filozofie interesantă și în ceea ce privește procesul legislativ și modul cum s-a desfășurat acesta în România ultimelor trei decenii.

“În ceea ce privește proiectele, eu am constatat de-a lungul celor 30 de ani de democrație că foarte mulți politicieni, în momentul în care au ajuns într-o zonă de decizie, au dorit cu orice preț să-și lase amprenta prin numele personal, adoptând o lege care le poartă numele, dar de foarte multe ori fără ca acest lucru să fie precedat de o discuție amplă, de o dezbatere cu partenerii sociali care sunt vizați de acel act normativ. Or, acest lucru nu cred că este benefic pentru societate în ansamblu. Democrația presupune o dezbatere largă.

Haideți să vedem ce s-a întâmplat cu sănătatea, cu învățământul, cu alte zone foarte importante, capitale chiar pentru societate. Fiecare guvern care a venit la putere, fiecare ministru care a venit la putere a încercat – și mulți dintre ei au reușit – să modifice legea. Eu cred că în aceste domenii deosebit de importante ar trebui ca o modificare legislativă să se adopte într-o manieră foarte serioasă, într-un consens. Nu unanim, dar un consens din partea tuturor forțelor politice parlamentare. După dezbateri îndelungi, nu într-o lună, două, trei și nici măcar într-o jumătate de an. O astfel de dezbatere cred că ar trebui să se apropie de un mandat de patru ani în legislativ și, la final, să fie votată cu o majoritate largă, de către toate forțele politice, în așa fel încât o astfel de lege să nu mai sufere modificări substanțiale mulți ani după adoptare. Să poată suferi anumite modificări care să vizeze doar evoluția societății în timp și care impun acele adaptări.

În esență, acele modificări trebuie să fie predictibile, pentru că au de suferit atât tânăra generație cât și întreaga societate, în ansamblul ei”, a subliniat, amplu, Alexandru Cîmpeanu.

“Partidul Social Democrat a promovat, pentru a candida la funcțiile din Parlamentul României, persoane cu notorietate, persoane cu pregătire importantă, care au ocupat funcții importante și care au și făcut lucruri însemnate. Sunt convins că cei care vor obține numărul suficient de voturi și care vor deveni parlamentari ai Județului Mureș din partea Partidului Social Democrat vor performa în Parlamentul României. Decizia aparține electoratului. Îndemn electoratul să aibă în vedere direcția în care cei pe care urmează să-i voteze pot duce sau influența decizia în Parlamentul României”

DATE BOGRAFICE

Vârstă: 56 ani

2016 – prezent vicepreședinte, Consiliul Județean Mureș

2007 – 2016 Adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş

2005 – 2007 Șef al Poliției Municipiului Reghin

2004 – 2005 Ofiţer specialist la Serviciul Cercetări Penale din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Mureş

2002 – 2004 Ofiţer de poliţie judicară la Serviciul Teritorial Târgu-Mureş din cadrul Parchetului Naţional Anticorupţie

1991 – 2002 Ofiţer de cercetare penală la Poliţia municipiului Reghin

1990 – 1991 Ofiţer de investigare a fraudelor la Poliţia municipiului Târgu Mureş

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE