Două proiecte mureșene finanțate prin programul MOL pentru sănătatea copiilor Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 345 Vizualizări

Două proiecte mureșene finanțate prin programul MOL pentru sănătatea copiilor

Reprezentanții Fundației pentru Comunitate au informat, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că în cadrul celei de-a 12-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, compania MOL România va finanța 18 proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale, suma alocată acestora fiind de 400.000 de lei.

Beneficiarii finali vor fi 773 de copii care trăiesc cu diferite dizabilități, suferă de boli cronice sau se află în curs de recuperare după afecțiuni grave.

„MOL România își menține angajamentul asumat de a fi partenerul de nădejde al comunităților. Continuăm și în acest an programul de responsabilitate socială pentru sănătatea copiilor. Această ediție, mai mult decât cele precedente, ne-a arătat cât de necesar este ajutorul nostru. Pandemia a acutizat problemele copiilor cu dizabilități sau boli cronice, adăugând suferințelor lor și stări de anxietate și stres. Ne-a dat speranță faptul că multe ONG-uri de specialitate au pregătit un răspuns profesional, au îmbogățit și adaptat metodologia aplicată, au abordat noi moduri  profunde de lucru cu copiii, dar și cu familiile acestora. MOL România va rămâne un susținător al eforturilor acestora și suntem convinși că, împreună, putem schimba în bine viețile acestor copii”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

Au câștigat 18 proiecte, selectate dintr-un total de 77 de propuneri primite în perioada 2 noiembrie – 2 decembrie 2020, proiectele fiind depuse de organizații nonguvernamentale specializate în proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale pentru copii și tineri cu deficiențe, cu boli cronice sau aflați în curs de recuperare după afecțiuni grave.

Organizațiile care s-au înscris provin din 26 de județe, iar 43 dintre acestea au mai participat la edițiile precedente ale programului. În ceea ce privește proiectele câștigătoare, dintre cele 18 ONG-uri, 8 obțin finanțare pentru prima dată, iar 10 au mai beneficiat de sprijin și la edițiile anterioare.

Proiectele selectate pentru finanțare vor fi implementate în perioada februarie – august 2021 , iar organizațiile câștigătoare provin din București și din județele Bihor, Brașov, Cluj, Covasna, Galați, Giurgiu, Harghita și Mureș.

„Perioada de implementare a proiectelor finanțate în cadrul acestei ediții va fi mai scurtă, va dura șapte luni, începând din februarie. Oferim informații tuturor ONG-urilor interesate, atât în decursul celor șapte luni, cât și la final, în septembrie, când organizațiile susținute vor prezenta public rezultatele proiectelor realizate. Menținem intenția noastră de a acorda și în acest an Premiul MOL pentru sănătatea copiilor organizației care realizează cel mai bun proiect, împreună cu invitația de a delega un membru în juriul ediției viitoare. Este o practică a informării cuprinzătoare și șansei egale pentru toți cei interesați în pregătirea și înscrierea proiectelor la acest concurs”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Juriul ediției 2020 a fost format din: Violeta Stan, medic primar de neurologie și psihiatrie a copilului și adolescentului, Coordonator național al Academiei Europene pentru Dizabilitățile Copilului, Mugur Ciumăgeanu, membru în Comisia de psihologie clinică și psihoterapie al Colegiului Psihologilor din România, vicepreședintele Asociației Române de Psihiatrie Comunitară, Sorin Predescu, Lector universitar la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Departamentul Științele Educație, Vargancsik Iringó,

Lector universitar la Universitatea de Arte Târgu Mureș, specialistă în pedagogie socială și Erika Weisz, medic specialist medicina de familie, fiziokinetoterapeut, practică hipoterapia în România din 2012 în cadrul Asociației HorsEmotion din Timișoara.

Organizațiile mureșene câștigătoare

Din județul Mureș, au obținut finanțare două organizații, și anume  Asociația K’arte și Asociația Nas Roșu.

La Asociația K’arte se va utiliza proiectul ,,Equilibrum”, terapie prin artă și ludoterapie – sandtray play, cu scopul de a ajuta 30 de copii suferind de tulburări de anxietate în ameliorarea problemelor emoționale.

În ceea ce privește Asociația Nas Roșu, aceasta va implementa proiectul ,,The wonder of music”, în cadrul căruia vor utiliza terapie prin muzică și joacă în vederea dezvoltării abilităților emoționale, de comunicare și motrice a copiilor cu dizabilități grave.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE