Home / Slider / Număr mare de ”amenzi COVID” aplicate de polițiștii mureșeni!

Număr mare de ”amenzi COVID” aplicate de polițiștii mureșeni!

Distribuie

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mureș, împreună cu polițiști locali și celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat, sub autoritatea Instituţiei Prefectului județul Mureș, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus.

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții IPJ Mureș, ,,în cadrul acţiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/ carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00 – 5.00, precum şi portul măștii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise/ deschise”.

Astfel, în ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate 135 de societăți comerciale, peste 200 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate peste 1.595 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

,,Pentru abaterile constatate au fost aplicate 138 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 21.000 de lei, dintre care: 101 sancţiuni, în valoare de 7.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală, 35 de sancțiuni, în valoare de 6.500 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/ libera circulație, în intervalul orar 23.00 – 5.00, 1 sancțiune, în valoare de 2.000 de lei, a fost aplicată persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public/ privat/ închis pentru care au fost instituite interdicții/ restricții, 1 sancțiune, în valoare de 5.000 de lei a fost aplicată ca urmare a nerespectării măsurii privind izolarea/ carantina”, au precizat reprezentanții IPJ Mureș.

,,Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri! Vă reamintim de Telverde – 0800-800.165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19”, au transmis reprezentanții IPJ Mureș.

Alexandra HAJA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Prohibiția pescuitului în 2024

Distribuie Ca în multe alte domenii, și pescuitul are o legislație în vigoare, care stabilește …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.