Senatorul Leonard Azamfirei, interpelare despre reluarea curselor TAROM între Târgu Mureș și București Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 729 Vizualizări

Senatorul Leonard Azamfirei, interpelare despre reluarea curselor TAROM între Târgu Mureș și București

Senatorul PSD de Mureș Leonard Azamfirei a adresat miercuri, 14 aprilie, în plenul Senatului, o interpelare ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, referitoare la reluarea curselor interne TAROM pe ruta Târgu Mureș – București și retur.

Redăm, în rândurile de mai jos, textul integral al interpelării:

”Aeroportul Internațional ”Transilvania” din Târgu Mureș, situat la 14,5 kilometri de municipiul Târgu Mureș s-a aflat în anul 2014 pe locul 4 în lista aeroporturilor din România, cu 343.521 de pasageri deserviți.

Din anul 2017 se află în renovare și modernizare iar în acest moment investiția, în valoare de peste 70 milioane de lei, este finalizată.

Spre exemplu, noua pistă are o capacitate portantă de 70 de unități, fapt ce permite operarea cu aeronave de dimensiuni medii.

Certificat ca aeroport internațional din anul 2012, Aeroportul Târgu Mureș oferă servicii aeroportuare complete la standarde ridicate de calitate și la prețuri avantajoase pentru a-și confirma poziția de aeroport reprezentativ pentru întreaga Transilvanie, pe aeroport operând curse Wizz Air dar și curse charter internaționale.

Cu toate acestea, cursele TAROM pe ruta București – Târgu Mureș și retur cu o frecvență de două ori pe săptămână au fost întrerupte în martie 2019, după o foarte scurtă perioadă de activitate.

Relansarea curselor aeriene interne este esențială atât pentru deservirea publicului, cât și pentru dezvoltarea pe plan turistic și economic a județului Mureș și nu numai.

Față de cele expuse, vă solicit să īmi comunicați care este planul de măsuri care urmează a fi demarat de către Ministerul Transporturilor și de către instituțiile din subordine, sub autoritatea și coordonarea sa, pentru a asigura reluarea curselor interne TAROM pe ruta București – Târgu Mureș?

Oare acest aeroport din România nu aparține României?”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE