Home / Slider / EXCLUSIV! Stadionul Trans-Sil Târgu Mureș, demolat?!

EXCLUSIV! Stadionul Trans-Sil Târgu Mureș, demolat?!

Distribuie

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a declarat, în urmă cu câteva zile, pentru cotidianul Zi de Zi, că încă nu a fost demarată o anchetă în ceea ce privește situația juridică a Stadionului Trans-Sil din oraș, dar aceasta va urma să fie făcută. Afirmația primarului, făcută în data de 28 mai 2021, consolidează o declarație mai veche, făcută cu prilejul unei conferințe de presă organizată în data de 21 ianuarie 2021, în care Soós Zoltán spunea că Primăria municipiului Târgu Mureș va demara un audit cu scopul de a clarifica exact situația juridică a stadionului, respectiv pentru a stabili ”dacă a fost un caz de corupție sau n-a fost un caz de corupție în ceea ce privește Transil.”

21 ianuarie 2021: ”Urmează să ajungem la Stadionul Trans-Sil”

Pentru acuratețea informației, redăm declarația făcută de primarul municipiului Târgu Mureș în data de 21 ianuarie 2021, cu prilejul unei conferințe de presă pe teme sportive: ”Am demarat audit la aproape toate direcțiile unde erau probleme mai mari sau mai mici, Turism SRL, Direcția de Asistență Socială, Serviciul Public de Utilități Municipale, și urmează să ajungem și la Stadionul Trans-Sil, să vedem din ce bani s-a construit, a cui este de fapt terenul, cine este proprietarul de drept. Momentan nu este nimic clar în această situație, dacă a fost un caz de corupție sau n-a fost un caz de corupție în ceea ce privește Trans-Sil. Nu vreau să fac afirmații până nu vedem clar ce este acolo, vin juriștii, analizează, iau documente de acum 8 ani, de acum 10 ani, cum s-au transferat terenuri, dacă sunt în proprietatea Primăriei care este obligația Transil și care este obligația Primăriei. După ce vom vedea situația clară o să anunțăm presa în mod evident dacă de drept aparține orașului acest stadion sau trebuie să îl împărțim cu Asociația Transil. Încă nu știu să vă dau un răspuns clar, poate ne ia încă 6-8 luni până vedem moștenirea pe care ne-au lăsat-o, care sunt problemele legate de această moștenire”.

28 mai 2021: Va fi și aici pornită o anchetă amplă”

Patru luni mai târziu, respectiv în data de 28 mai 2021, edilul șef al ”Orașului Trandafirilor” a promis că ”va fi pornită o anchetă amplă” în cazul Stadionului Trans-Sil, ceea ce echilvalează practic cu o recunoaștere a faptului că de la data de 21 ianuarie 2021 și până în prezent nu s-a făcut nimic în acest sens.

„Nu sunt noutăți (în ceea ce privește situația juridică a Stadionului Trans-Sil – n.r.). Va fi și aici pornită o anchetă amplă. Terenul aparține Primăriei. Trebuie să vedem care este situația juridică a acestui stadion. Din câte cunosc, nu are nici autorizație de construire. Va trebui să fie demarată și aici o anchetă amplă. Să vedem ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat. Acesta a fost construit acum 7-8 ani. Foarte multe fapte sunt prescrise, dar noi trebuie să verificăm stadiul stadionului. Structura nefiind omologată, nefiind autorizată, oricum nu este permisă folosirea stadionului pentru competiții. Nimeni nu va putea garanta securitatea persoanelor, mai ales dacă intră mii de persoane. Din fericire, până acum nu a fost niciun accident. Noi, ulterior, doar vom putea solicita demolarea acestei structuri din partea clubului care a construit, având în vedere că va trebui să elibereze terenul după finalizarea concesionării”, a declarat Soós Zoltán.

În cazul în care Stadionul Trans-Sil va fi demolat, terenul va intra în circuitul infrastructurii sportive târgumureșene, a mai anunțat primarul Soós Zoltán.

„Stadionul Trans-Sil, dacă va fi demolat, va intra în toată infrastructura sportivă care se va realiza în zona Hipodrom, în zona Parcul Municipal și zona Weekend. Nu rămâne niciun teren nefolosit. Dar la ora actuală eu nu vreau să fac nici acuzații, nici prezumții. Trebuie văzut stadiul juridic și trebuie analizat. Probabil va trebui să stăm la tratative cu Clubul Transil și să vedem cum putem refolosi acest teren”, a afirmat Soós Zoltán.

Alex PĂTRAȘCU

Foto: PIXEL PhotoStudio


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Prohibiția pescuitului în 2024

Distribuie Ca în multe alte domenii, și pescuitul are o legislație în vigoare, care stabilește …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.