FOTO: Navetiștii din Cotuș (Sângeorgiu de Mureș), umiliți pe banii lor! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 8060 Vizualizări

FOTO: Navetiștii din Cotuș (Sângeorgiu de Mureș), umiliți pe banii lor!

O cititoare a cotidianului Zi de Zi din satul Cotuș, aparținător comunei Sângeorgiu de Mureș, ne-a expediat joi, 17 iunie, o scrisoare prin intermediul căreia își exprimă nemulțumirea vis a vis de situația transportului în comun care deservește locuitorii satului.

Potrivit cititoarei care ne-a scris, navetiștii către Târgu Mureș sunt umiliți constant fie prin nerespectarea orarului de deplasare al mijloacelor de transport în comun, fie prin condițiile precare existente în respectivele microbuze.

Microbuz fără geam, dar cu rugină

Redăm, în rândurile de mai jos, scrisoarea respectivă, care este însoțită și de un set de fotografii realizate în mijloacele de transport care deservesc linia 5B Târgu Mureș – Cotuș.

”Sunt o localnică a satului Cotuș, comuna Sângeorgiu de Mureș, un sat aflat la aproximativ 8 kilometri de Târgu Mureș. S-au făcut multe sesizări telefonice la conducerea firmei de transport SC M&D Trans SRL care a câștigat licitația asigurării transportului în comun în urma cu câțiva ani despre nerespectarea programului cât și despre lipsa de cele mai multe ori a microbuzului care în ultimele două luni mai mult este stricat sau rămâne fără motorină pe traseu, dar fără niciun rezultat. Șoferul nu dă întotdeauna biletul, chiar dacă călătorul a achitat prețul călătoriei. Mijlocul de transport este sub orice critică, atât estetic cât și tehnic, un geam lipsă, mașina fiind plină de rugină, lipsa curățeniei și lista poate continua. Sunt persoane care trebuie să meargă la medic, la serviciu și elevi care frecventează școala neavând cu ce sa ajungă în oraș, nu toată lumea își permite luxul de a face naveta cu taxiul, neavând toată lumea mașina. Pe lângă faptul că erau câteva curse pe zi în zilele lucrătoare, deoarece sâmbăta și duminica s-a renunțat la ele, acum avem impresia ca locuim într-un cătun uitat de lume și departe de civilizație. Domnul primar a cerut și Autorității Județene a Transportului rezilierea contractului și realizarea unei noi licitații, dar pana în momentul de față niciun rezultat. În fiecare zi, navetiștii stau cu sufletul la gură, ”oare vine maxi?”. Așa ceva nu este normal în secolul XXI. Și nu este prima dată când se întâmplă așa ceva. Anul trecut în perioada noiembrie – decembrie nu am avut mijloc de transport în comun timp de trei săptămâni și jumătate, dar nici atunci nu s-a luat nicio măsură. Nu sunt singura persoană revoltată, aici fiind vorba despre o întreaga comunitate. Până când oare mai putem îndura o asemenea înjosire? Sper ca autoritățile competente să își facă datoria, rezolvând situația asta cât mai repede.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE