“Equilibrum”, ateliere de terapie pentru 35 de copii Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 211 Vizualizări

“Equilibrum”, ateliere de terapie pentru 35 de copii

Asociatia K’Arte a derulat, în perioada martie-iunie, o serie de ateliere de art-terapie și sandplay adresate copiilor cu un nivel ridicat de anxietate. Activitățile, coordonate de o echipă mixtă (artist profesionist și psihologi/terapeuți cu experiență în munca cu copiii) s-au desfășurat exclusiv online. Proiectul Equilibrum a fost sprijinit de Fundația Pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor – ediția 2020. Beneficiarii programului au fost 35 de copii cu vârsta cuprinsă între 8-12 ani, care au participat la două ședinte de consiliere individuală, 10 de ateliere de art terapie, 12 ateliere sandplay, iar cinci ateliere de psiho-educație au fost adresate părinților cuprinși în program în vederea familiarizarii acestora cu mecanismele anxietății la copii.

„În cadrul proiectului Equilibrum am implementat un model combinat de art-terapie și terapia cu jocul în nisip în vederea reducerii anxietății la copiii cu un nivel ridicat de anxietate. Art-terapia este una dintre alternativele psihopedagogice și psihoterapeutice cu rezultatele cele mai bune în scăderea nivelul anxietății. În ceea ce privește în mod specific tehnica terapeutică sandplay, interacțiunea cu nisipul s-a dovedit a avea un efect liniștitor pentru psihic, oferind o vindecare dincolo de ceea ce putem înțelege privind la ceea ce realizăm”, au precizat reprezentanții Asociatia K’Arte.

Tehnica sandplay, calmare și liniștire

Printre cei implicați în proiect s-a numărat și reprezentanți ai Fundației Pentru Comunitate și MOL România care au oferit tuturor beneficiarilor proiectului Kitul Equilibrum – tavă, nisip kinetic, materiale de artă.

„Prin punerea la dispoziția beneficiarilor a unei kit de nisip am asigurat posibilitatea unei terapii prin creație pe termen lung fiecărui participant din proiect, având astfel posibilitatea să experimenteze trăiri cu ajutorul tehnicii sandplay ori de de câte ori simt o creștere a tensiunilor interioare. Tehnica sandplay produce un efect de calmare și liniștire a minții deoarece se deplaseaza atenția asupra momentului prezent, reducând stresul și implicit nivelul anxietății. Rezultatele înregistrate în urma implicării copiilor cu anxietate crescută în sesiuni de terapie prin artă și sandplay scot în evidență o creștere a capacității de exprimare a emoțiilor la participanți. De asemenea, manifestarea liberă a imaginației a avut ca efect o mai bună cristalizare a imaginii de sine, creșterea stimei de sine și experimentarea sentimentelor de acceptare, scăderea anxietății de performanță, depășirea fricii de eșec. Tehnica terapeutică sandplay, interacțiunea cu nisipul este un mijloc foarte liniștitor pentru psihic, oferind o vindecare dincolo de ceea ce putem înțelege privind la ceea ce realizăm”, au mai transmis reprezentanții Asociației K’Arte.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE