VIDEO: Birou europarlamentar USR PLUS în Târgu Mureș Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 430 Vizualizări

VIDEO: Birou europarlamentar USR PLUS în Târgu Mureș

Eurodeputatul USR PLUS Alin Mituța a inaugurat vineri, 24 septembrie, un birou local în municipiul Târgu Mureș. Acesta funcționează pe strada Primăriei nr. 3/22 și completează astfel o listă de alte birouri similare pe care Alin Mituța le-a deschis, împreună cu alți europarlamentari USR PLUS, în localități precum București, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Novaci, Craiova și Alba Iulia.

Biroul inaugurat la Târgu Mureș își propune să contribuie la eficientizarea comunicării dintre reprezentanții USR PLUS care își desfășoară activitatea în Parlamentul European și cetățenii județului Mureș.

”E un biroul local care are două scopuri, pe de o parte să ascultăm care sunt preocupările oamenilor de aici din oraș și din județ cu privire la ce putem face noi, în Parlamentul European, pentru o viață mai bună aici la Târgu Mureș și în județul Mureș și în general în România, dar nu doar atât, e și cealaltă parte, de a informa cu ceea ce noi facem la Bruxelles, în Parlamentul European. Sunt foarte multe lucruri care se întâmplă la Bruxelles, foarte multe oportunități despre care prea puțini români știu, și asta pentru noi e important să afle cât mai mulți români despre ce se întâmplă acolo și care sunt oportunitățile pentru ei, iar acest birou local e tocmai locul unde cei care își doresc vor putea să aibă acces la informații despre ce facem noi la Bruxelles sau la Strasbourg, dar și de a asculta ce vor ei de la noi practic”, a declarat, cu prilejul unei conferințe de presă, europarlamentarul Alin Mituța, care poate fi contactat la adresa de e-mail alin.mituta@europarl.europa.eu.

Informații despre bani UE, direct de la sursă

În cadrul biroului local din Târgu Mureș se vor desfășura atât audiențe fizice, cât mai ales online, proporția dintre acestea urmând să fie stabilită în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19.

”Nu venim cu mâna goală la Târgu Mureș, venim și cu oportunități, cu un ghid al fondurilor europene disponibile pentru România pentru următorii șapte ani, e vorba de acele deja faimoase 80 de miliarde de euro care vor fi disponibile pentru țara noastră. Spun disponibile pentru că nu suntem siguri că îi putem absorbi. Ideea acestui ghid este să fim cât mai conștienți de aceste oportunități. Vorbim de o sumă extraordinară pentru România, de 80 de miliarde de euro, care înseamnă pe de o parte banii din Programul Național de Redresare și Reziliență, de 29 de miliarde de euro, apoi sunt fondurile din politica agricolă comună de 22 de miliarde de euro și fondurile tradiționale din politica de coeziune, acele fonduri structurale pe care le-am avut și până acum, de 27 de miliarde de euro”, a subliniat europarlamentarul Alin Mituța, care a remarcat potențialul mare existent în județul Mureș atât în ceea ce privește dezvoltarea, cât mai ales absorbția fondurilor europene.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE