VIDEO: Dalma Barabas, vocea din videoclipul O Armată de Dragoste Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 528 Vizualizări

VIDEO: Dalma Barabas, vocea din videoclipul O Armată de Dragoste

Dacă mai sunt sceptici care cred că bunătatea e un concept prăfuit pe scara de valori și că iese ușor-ușor din modă, îl invit să citească rândurile de mai jos, scrise cu aerul acela al omului stânjenit de propria-i persoană. Este vorba despre o tânără care, în ciuda dizabilităților, încurajează oamenii să își schimbe părerea despre sine și despre rolul lor în comunitatea din care fac parte. Este vorba despre o șansă neprețuită de a învăța ce e dragostea. Există, oare, pe lume cuvinte vrednice să descrie atâta bucurie?!

Noblețe interioară

Să o cunoaștem pe Dalma Barabas, o tânără cu dizabilități, membră în familia Fundația Transilvană Alpha, care a găsit putere şi curaj de a fi ea însăși. Are 33 de ani și lucrează la Rezidența pentru vârstnici din Valea Izvoarelor. Bunătatea este înscrisă în ADN-ul ei, altfel nici nu s-ar simți atât de bine în momentele în care slujește aproapelui. Blândă, veselă, își păstrează calmul în orice situație și încearcă să acționeze într-un mod benefic pentru ceilalți. Noblețea interioară, frumusețea lăuntrică ce răzbate din fiecare cuvânt al ei,  i-a cucerit pe membrii formației Oamenii Dimineții, motiv pentru care au ales-o să cânte în noul videoclip O Armată de Dragoste, lansat în urmă cu câteva zile.

Mesajul piesei O Armată de Dragoste

Dalma arde ca o flacără ce emană dragoste. Crede cu tărie că Dragostea unește inimile și e cel mai frumos lucru pe care oamenii îl au în comun. “Mesajul videoclipului este despre prietenie, despre jucării, despre copilărie, o încurajare a oamenilor că pot fi oricând copii. Sunt oameni cu dizabilități care vor să împărtășească dragoste în jur, iar unii oameni nu acceptă, ceea ce e foarte dureros. Trebuie să cunoaștem omul cu dizabilitate, hai să ne împrietenim, să ne acceptăm unul pe celălalt, cu bucurii, cu greșeli, cu dizabilități, asta ne dorim! Să fim ca o familie”, ne spune Dalma.

Dizabilitățile pot fi vizibile sau invizibile, permanente ori temporare, progresive, sau chiar regresive, iar capacităţile şi abilităţile persoanelor cu dizabilităţi nu sunt evaluate şi apreciate la justa lor valoare. Dragostea te poate elibera, te inspiră, îţi redă siguranţa și te ajută să privești viaţa dintr-o altă perspectivă. Dalma ne sfătuiește să renunțăm la grijile zilei, pentru că maturitatea e însoțită de o seriozitate care poate deveni excesivă, să ne conectăm la copilul din noi și să-i dăm frâu liber, să fim copii, „altfel viața este alb-negru și devenim mici monștri”. Cu membrii trupei s-a întâlnit în 2019 și se simte ca într-o familie cu ei.

Trupa Oamenii Dimineții

Videoclipul a adunat laolaltă energiile unor excelenți profesioniști, recunoscuți și apreciați pe plan local și național, Gabi Rusu- artist plastic, Raicea Victor-doctor cardiolog, Dragoș Stepa-antreprenor sport, Cosmin Blaga-funcționar public, Echipa video : scene45, Compozitor muzică și versuri Sebastian Tătar, coordonatorul proiectului.

Formată în 2018 în Târgu Mureș, grupul abordează mai multe genuri muzicale: jazz, rock, funk, blues, hip – hop, reggae, swing și muzică tradițională sau lăutărească. Ei denumesc genul muzical pe care îl abordează Zacusca Muzicală. Oamenii Dimineții este un proiect muzical care i-a adus împreună pe Sebastian Tătar-chitara, backing vocal, Ciugulitu Csaba-voce, Sorin Fărcaș-bass, Sorana Ionescu-voce, Iszlai Tamas-tobe și Mathe Peter-pian.

Când am întâlnit-o pe Dalma, curiozitatea s-a transformat în interes, în bucurie, în respect, drag și dorință să vorbesc lumii despre ea. Și asta nici în 5 minute.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE