Produse naturale în Piațeta Libertății Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 902 Vizualizări

Produse naturale în Piațeta Libertății

Târgul producătorilor locali de la Reghin, eveniment organizat lunar în Piațeta Libertății, oferă posibilitatea reghinenilor, și nu numai, să aibă acces la cu totul altfel de marfă decât cea din magazinele clasice, produse mai „de casă” cum mai sunt ele numite. Printre acestea se numără și cele obținute din rodul grădinilor și livezilor, dulcețuri, sucuri naturale, murături și lista ar putea continua.

Așadar, vorbim de cămara unui om gospodar acum în pragul sărbătorilor de iarnă, din care face parte și standul gestionat de familia Gyepesi din Târgu Mureș, nelipsită de la ultimele ediții ale târgului reghinean. „Sunt produse cultivate de către noi, atât în zona Sovata cât și la Livezeni. În aceste locuri avem atât teren agricol cât și solarii, inclusiv câteva familii de albine Tot ce producem este procesat de către noi. Mergem pe rețeta clasică, din zarzavaturi se fac murături, zacuscă, din fructe rezultă dulcețuri, sucuri naturale. La toate acestea se adaugă mierea de albine, și nu în ultimul rând ceaiurile din plantele existente în natură”, a declarat Gyepesi Erzsébet.

Afacerea este de familie, continuată și dezvoltată în special în ultimii cinci ani de către soții Erzsébet și Géza Gyepesi.„După decesul părinților, fiind și la o vârstă destul de tânără, am fost nevoiți să continuăm munca începută de ei, având deja moștenită această dragoste pentru agricultură. Facem acest lucru cam de cinci ani, de când eu, împreună cu soțul, ne ocupă de această îndeletnicire. Este practic o afacere de familie. La început această activitate era una de dimensiuni ceva mai mici, produceam doar pentru noi sau eventuali la prieteni și diverse cunoștințe. Acestea ne-au sfătuit să nu ne limităm doar la consumul propriu sau pentru câteva alte persoane, ci să facem acest pas să și vindem, fapt pentru care am început să fim prezenți și la diverse târguri, lucru care îl fecem deja de doi ani. Vestea s-a dus din vorbă în vorbă, cine a cumpărat de la noi, mulțumiți fiind de produsele noastre, ne-a recomandat la alții și tot așa, fapt pentru care numărul celor care cumpără de la noi a crescut”, a precizat Gyepesi Erzsébet.

Dincolo de vremea nu prea prietenoasă din perioada desfășurării ultimei ediții a târgului, dincolo de pandemie și de alți factori, dragostea pentru lucrul bine făcut este cel care face ca lucrurile să meargă înainte pentru Gyepesi Erzsébet. „Păcat că vremea nu a prea ținut cu noi, fapt pentru care târgul nu a fost plin de lume ca în alte ediții. În ce privește anul agricol 2021, pot spune că a fost unul cu fluctuații, bun pentru anumite produse, slab pentru culturi. Una peste alta, făcând o medie, pot spune că a fost un an acceptabil. Producție bună s-a înregistrat la fructele de pădure, respectiv la coacăzul negru. La restul, ne mulțumim și cu mai puțin, după cum vrea bunul Dumnezeu. Cât privește pandemia, nu pot spune că ne-a afectat foarte tare. Avem deja clientela formată, livrarea se face acasă la domiciliu, astfel încât lucrurile au mers ok. Lumea ne cunoaște, știe ce și cum facem aceste produse, apreciază naturalețea lor, implicit sănătatea ce rezultă din acest lucru. E o problemă până ce lumea ajunge să guste, după care fac diferența între ce facem noi și produsele din magazin”, a conchis Gyepesi Erzsébet.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE