Home / Reghin / Părintele Arhiepiscop Irineu, de Sfântul Nicolae la Reghin

Părintele Arhiepiscop Irineu, de Sfântul Nicolae la Reghin

Luni, 6 decembrie, în zi de aleasă sărbătoare, praznicul Sfântului Ierarh Nicolae, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor dreptslăvitori din parohia Reghin – Petru Maior, prilej cu care a oficiat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din parohia Reghin – Petru Maior.

Înconjurat de un sobor de clerici, ÎPS Irineu a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiul Reghin, locaș de cult edificat între anii 1990-1995. La finalul slujbei, pentru întreaga osteneală și râvnă de care a dat dovadă pe parcursul anilor de slujire, părintele paroh Viorel Șulea a fost hirotesit întru iconom.

„Iubirea milostivă și generoasă a fost principiul fundamental al păstoririi Sfântului Ierarh Nicolae. Pe tot parcursul vieții sale pământești, el a slujit cu bunătate pe infirmi și pe cei bătuți de soartă și s-a resemnat cu leproșii și cu cei cuprinși de boli incurabile. Dar și astăzi, de pe tărâmul veșniciei fericite, Sfântul Nicolae continuă să reverse balsamul bucuriei și al mângâierii peste inimile zdrobite ale multor credincioși. Prin cuvânt și prin faptă, acest mare sfânt al creștinătății universale ne învață că iubirea este ținta ultimă și cea mai înaltă la care omul poate și trebuie să aspire”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Irineu citat de www.reintregirea.ro.

Sursă foto: www.reintregirea.ro

(Redacția)

Citeste si:  Spectacol de teatru la Reghin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Boboteaza, în prezentarea Muzeului Etnografic ”Anton Badea”

Creștinii cinstesc azi, 6 ianiarie, Boboteaza sau Botezul Domnului, sărbătoare care, alături Sfântul Ioan Botezătorul, …