Home / Agricultura / Fermieri în pierdere, din cauza închiderii Fabricii de zahăr din Luduș

Fermieri în pierdere, din cauza închiderii Fabricii de zahăr din Luduș

Președintele Asociației Beta Luduș, fermierul Dorel Istrate, a declarat, pentru portalul www.agrointel.ro, că peste 300 de fermieri din opt județe transilvănene care dețin culturi de sfeclă de zahăr și care aveau contract cu Fabrica de zahăr din Luduș se vor alege cu pierderi financiare din cauza închiderii acesteia.

”Reprezentanții fabricii de zahăr Luduș ne-au anunțat în luna septembrie că este scoasă spre vânzare, ne-au trimis o adresă, dar indiferent dacă se vinde sau nu se vinde, pentru anul de cultură 2022 sfecla de zahăr se va cultiva. Pe urmă, în luna decembrie, ne-au spus că nu pot să ne dea niciun răspuns pozitiv sau negativ, ci numai în luna ianuarie. În ianuarie, undeva prin 4-5 ale lunii ne-au spus clar că nu se mai cultivă în 2022 niciun hectar de sfeclă. Problema este că fermierii, pe baza actului pe care l-au dat în septembrie, mulți au pregătit teren pentru sfeclă și au fertilizat”, a precizat fermierul din Șăulia care avea culturi de sfeclă de zahăr pe o suprafață de 60 de hectare.

Articolul integral poate fi lecturat accesând următorul link:

https://agrointel.ro/212641/dorel-istrate-fabrica-de-zahar-de-la-ludus-se-inchide-definitiv-noi-fermierii-ramanem-cu-pierderile/?fbclid=IwAR2VGzgjVa6YW5iVakgQSk3zmarbiTkaZmnLoQs-bt71THZDBsLAASSDhUo

(Redacția)

Citeste si:  Pregătește-te de Festivalul Lavandei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Ziua Porților Deschise” la Papiu. „Cei de la Papiu stau tot timpul în față!”

„Ziua Porților Deschise” la Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș a îngăduit joi, …