Fermieri în pierdere, din cauza închiderii Fabricii de zahăr din Luduș Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1591 Vizualizări

Fermieri în pierdere, din cauza închiderii Fabricii de zahăr din Luduș

Președintele Asociației Beta Luduș, fermierul Dorel Istrate, a declarat, pentru portalul www.agrointel.ro, că peste 300 de fermieri din opt județe transilvănene care dețin culturi de sfeclă de zahăr și care aveau contract cu Fabrica de zahăr din Luduș se vor alege cu pierderi financiare din cauza închiderii acesteia.

”Reprezentanții fabricii de zahăr Luduș ne-au anunțat în luna septembrie că este scoasă spre vânzare, ne-au trimis o adresă, dar indiferent dacă se vinde sau nu se vinde, pentru anul de cultură 2022 sfecla de zahăr se va cultiva. Pe urmă, în luna decembrie, ne-au spus că nu pot să ne dea niciun răspuns pozitiv sau negativ, ci numai în luna ianuarie. În ianuarie, undeva prin 4-5 ale lunii ne-au spus clar că nu se mai cultivă în 2022 niciun hectar de sfeclă. Problema este că fermierii, pe baza actului pe care l-au dat în septembrie, mulți au pregătit teren pentru sfeclă și au fertilizat”, a precizat fermierul din Șăulia care avea culturi de sfeclă de zahăr pe o suprafață de 60 de hectare.

Articolul integral poate fi lecturat accesând următorul link:

https://agrointel.ro/212641/dorel-istrate-fabrica-de-zahar-de-la-ludus-se-inchide-definitiv-noi-fermierii-ramanem-cu-pierderile/?fbclid=IwAR2VGzgjVa6YW5iVakgQSk3zmarbiTkaZmnLoQs-bt71THZDBsLAASSDhUo

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE