Școală și secție de votare mureșeană reamenajată în sală de ceremonii funerare Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 730 Vizualizări

Școală și secție de votare mureșeană reamenajată în sală de ceremonii funerare

Aleșii locali ai municipiului Târnăveni au aprobat, în data de 27 ianuarie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, schimbarea destinației imobilului ”Școala Primară Botorca”, situat în municipiul Târnăveni, strada Mediașului nr. 24, în sală pentru ceremonii funerare care va deservi toate cultele religioase de pe raza municipiului Târnăveni. Totodată, consilierii locali au stabilit că în termen de 90 de zile de la finalizarea lucrărilor de reabilitare a clădirii se va întocmi un regulament de utilizare a noii destinații.

”Prin adresa numărul 838 din 13 martie 2015, conducerea Școlii Gimnaziale ”Traian” din municipiul Târnăveni a solicitat Inspectoratului Școlar Județean Mureș emiterea unei decizii de desființare a structurii – Școala Primară Botorca – începând cu anul școlar 2015-2016, datorită lipsei efectivelor de elevi”, a precizat Sorin Megheșan, primarul municipiului Târnăveni, în Referatul de aprobare aferent proiectului de hotărâre.

Potrivit aceleiași surse, ulterior, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 37/26 martie 2015 s-a aprobat scoaterea Școlii Primare Botorca din rețeaua școlară a unităților de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Târnăveni, decizie care a avut la bază avizul conform nr. 1388/31 august 2015 emis de Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

La acea dată, Ministerul Educației Naționale nu a aprobat schimbarea de destinație a unității de învățământ invocând o prevedere din Legea nr. 1/2011 conform căreia ”schimbarea destinației bazei materiale și a terenului folosit de instituțiile și unitățile de învățământ preuniversitar de stat se poate face după primii trei ani calendaristici de la întreruperea activității educaționale, de către autoritățile administrației publice locale, fără avizul conform al ministrului Educației.”

În același Referat de aprobare se mai menționează că ”în Registrul electoral, Școala Primară Botorca este prevăzută ca și secție de votare, astfel că aceasta își va păstra utilitatea pe perioada scrutinelor electorale.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE