Casă de Cultură nouă pentru sărmășeni Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 163 Vizualizări

Casă de Cultură nouă pentru sărmășeni

Conducerea Primăriei orașului Sărmașu a atribuit în data de 3 februarie 2022, firmei Confort Design SRL Satu Mare, un contract în valoare de 65.829 de lei, fără TVA, pentru achiziționarea unor servicii de întocmire a proiectului tehnic, caietelor de sarcini, detalii de execuție, documentații pentru obținerea de acorduri actualizate și autorizație de construire, proiectul de organizare a execuției lucrărilor cât și asistență tehnică pe perioada implementării proiectului pentru obiectivul de investiție „Îmbunătățirea calității vieții populației din orașul Sărmașu prin reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea Casei de Cultură a orașului Sărmașu și modernizarea spațiului public adiacent. Obiectiv A – Reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea Casei de Cultură a orașului Sărmașu”, informează www.licitatiapublica.ro.

Investiție strategică

Potrivit caietului de sarcini al licitației, document aprobat de ec. Valer Botezan, primarul orașului Sărmașu, proiectul este inclus în Strategia de dezvoltare a localității Sărmașu pe perioada 2014-2020 și este finanțat prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020.

În același document se menționează că imobilul vizat pentru realizarea investiției aparține domeniului public al orașului Sărmașu, este liber de sarcini, iar accesul la amplasament se face de pe strada Piața Gării.

”Casa de Cultură este situată pe cea mai importantă arteră a orașului, strada Piața Gării, numărul 4. Alături se întinde un parc care găzduiește creații ale unor tineri sculptori precum și ultima operă a maestrului Ion Vlasiu – “Femeia simbol”. Clădirea este în prezent nefuncțională cu toate că orașul are o lungă tradiție în manifestări culturale. Cu toate că orașul nu dispune de o clădire funcțională, în Sărmaşu autorităţile locale susţin şi promovează diverse activităţi artistice”, se precizează în document.

Lobby pentru un spațiu al Artelor

Necesitatea amenajării unei Case de Cultură la standarde moderne este susținută de conducerea Primăriei orașului Sărmașu, instituție recunoscută pentru faptul că promovează activitățile culturale: ”Orașul are nevoie de un lăcaș de cultură în care arta să fie cât mai des prezentă, artiști adevărați să facă cunoscute publicului sărmașan adevarăta Artă, fie că este vorba de teatru, de dans, de folclor, de artă corală. Contactul cu tot ceea ce muzica, dansul sau arta dramatică pot reprezinta educație, formare a gustului, destindere și recreere. Lipsa într-un oraș ca Sărmasu a unei săli de spectacole adecvate face ca multe mii de oameni să fie lipsiți de posibilitatea de a participa la o viață culturală de valoare. În lipsa unui spațiu care să găzduiască evenimente culturale într-un cadru adecvat, doritorii de specatcole străbat distanțe mari pentru a fi prezenți la evenimente artistice care se organizează în Mureș sau Cluj Napoca.

Contractul are o durată de două luni, iar durata estimată a lucrărilor de execuție este de 18 luni.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE