Cărți oferite gratuit de Ziua Cititului Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 328 Vizualizări

Cărți oferite gratuit de Ziua Cititului

Marți, 15 februarie, un eveniment deosebit a înfrumusețat centrul municipiului Târgu Mureș. Zona Ceasului Floral s-a transformat într-o bibliotecă, de unde fiecare trecător și-a putut alege cartea preferată.

Departe de a avea vreo conotație politică, membrii USR din filiala Mureș au făcut un gest admirabil. În ziua de 15 februarie, Ziua Cititului, în intervalul orar 12.00 – 14.00, la Ceasul Floral din centrul orașului au oferit cărți gratuit. Pentru că lectura construiește legături profunde și statornice în mințile tuturor, fie copii sau adulți, cărțile oferite au fost pentru toate vârstele.  

„Am dorit să facem ceea ce facem în fiecare zi, adică să aducem schimbare. Avem în jur de 150 de cărți, provenite din donații, cărți pe toate gusturile, pentru toate vârstele, cărți în limba română și cărți în limba maghiară”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Laura Toth, vicepreședinte USR, filiala Mureș.

Lobby pentru lectură

Organizatorii au vrut să sublinieze beneficiile incontestabile ale cititului, plăcerea călătoriei în lumea personajelor din povești sau romane, o terapie prin lectură.

”Am primit cu nespusă bucurie declararea zilei de 15 februarie ca Zi Națională a Lecturii. Românii alocă lecturii doar 5 minute pe zi, din păcate mult prea puțin, situându-ne astfel pe ultimul loc în UE la timpul dedicat cititului. Cunoscând acest aspect le-am propus colegilor din Filiala Târgu Mureș să organizăm un eveniment pentru a încuraja lectura, atât de importantă în viețile noastre. Cititul dezvoltă vocabularul, cunoștințele, empatia, imaginația, ne relaxează și reduce stresul. În urma evenimentului de astăzi am constatat că foarte mulți tineri citesc, un lucru extraordinar având în vedere faptul că internetul și rețelele de socializare “le fură” din ce în ce mai mult din timpul liber.  Nu am organizat acest eveniment ca fiind unul politic, am dorit să reamintim oamenilor că e important din când în când să uite de grijile cotidiene pierzându-se într-o carte bună”, a afirmat Irina Sorescu-Vasile, președintele USR Mureș.

Amalia VASILESCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE