USR Mureș vrea transparență în comunicarea cu cetățenii Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 774 Vizualizări

USR Mureș vrea transparență în comunicarea cu cetățenii

Filiala USR Târgu Mureș a organizat o conferință de presă marți, 22 februarie, la sediul filialei de pe strada Aurel Filimon nr. 2. Tema conferinței a vizat o dezbaterea unor aspecte legate de procesul de procesul de bugetare participativă derulat de Primăria municipiului Târgu Mureș, precum și modalități de sprijin a administrației municipale pentru creșterea implicării cetățenești în activitățile legate de modernizarea și dezvoltarea orașului.

Irina Sorescu-Vasile, președintele USR Mureș, a răspuns invitației din partea colegilor de a se alătura acestui demers, prin care filiala USR Târgu Mureș dorește ca vocea cetățenilor să fie ascultată de către administrația publică locală, respectiv de conducerea Primăriei. Irina Sorescu-Vasile a afirmat că există o lipsă de comunicare, se întâmplă în oraș lucruri pe care cetățeanul trebuie să le ghicească, ori tocmai sloganul de campanie al actualului primar Soos Zoltan, ”Învingem împreună!”, nu se regăsește în realitate și în ceea ce oferă administrația publică.

“Comunicarea către cetățeni nu este una foarte bună, până la acele investigații făcute de curând în Primărie de către unii jurnaliști, din care a reieșit faptul că unii consilieri personali ai primarului, în loc să se ocupe de comunicarea cu cetățenii, să vadă ce-și doresc, să vină în sprijinul lor, au ales să facă lobby sau head-huntig, cum îl numeau ei, pentru a nu numi anumite persoane de la alte partide politice, ceea ce este și mai grav, în posturi ale instituțiilor publice. Consider că acțiunea pe care colegii mei din filiala Târgu Mureș au făcut-o este un prim pas pe care l-aș dori foarte mult ca domnul primar să îl ia în calcul, să colaboreze cu ei și să vadă că, până la urmă noi suntem deschiși, este un demers prin care nu vrem să acuzăm pe cineva, ci pur si simplu să venim în sprijinul cetățeanului”, a adăugat președintele USR Mureș.

Vocea cetățeanului, importantă

Laura Toth, vicepreședinte al USR Târgu Mureș, a profitat de ocazie și a felicitat ideea de a se crea un buget participativ, afirmând că este lăudabil să vezi cum administrația unui oraș implică cetățenii în a lua parte la deciziile și lucrurile bune care se vor întâmplă în oraș.

“Noi propunem domnului primar, crearea unui consiliu consultativ cetățenesc a municipiului Târgu Mureș. Venim cu propunerea de a se forma o asociere informală cu scop consulativ de interes local, fără personalitate juridică, iar în acest consiliu consultativ cetățenesc să facă parte cetățenii care și-au depus proiecte la această bugetare participativă. Scopul creării consiliului consultativ este unul dublu, pe de o parte este implicarea cetețenilor în sprijinirea autorității și administrației, iar pe de altă parte este stimularea participării active a cetățenilor“.

Este necesară o informare corectă a cetățenilor și implicarea lor, Laura Toth dând un actual exemplu, cel al băncilor montate în centrul orașului.

“Băncile care sunt puse în centrul orașului sunt subiect de dispută și astăzi, este un punct din lista destul de numeroasă de dispute. Dacă am fi avut deja această acțiune de a implica cetățenii fie și printr-un vot, poate lucrurile ar fi mers mult mai lin, vocea cetățeanului mai bine subliniată și auzită”, a afirmat Laura Toth.

La conferința de presă a participat și Panți Alexandru Adrian, membru  în echipa HR, și Eva Edith Vereș, membru în Biroul Municipal, care a precizat în final următoarele: „Avem încredere că Primăria va primi cu deschidere inițiativa USR Târgu Mureș de a crea acest spațiu de dialog și inovare cetățenesc. Este unul dintre obiectivele noastre, cel de a apropia cetățenii de administrația locală în special, dar și viața comunității în general”.

Până la urmă, conceptul de comunicare este strâns legat de existența noastră ca oameni și de menținere a legăturilor între noi.

Amalia VASILESCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE