Asistenţă medicală mobilă pentru zonele rurale Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 268 Vizualizări

Asistenţă medicală mobilă pentru zonele rurale

Parlamentul României a adoptat marți, 22 februarie, cu unanimitate de voturi, Legea asistenţei medicale mobile. Se creează astfel cadrul legal prin care sistemul medical poate acoperi mai bine zona rurală, unde, din păcate, asistenţa medicală de specialitate este deficitară de mult timp.

Potriivt informațiilor furnizate de către Dumitrița Gliga, deputat PSD de Mureș, noul concept de asistență medicală mobilă oferă, prin intermediul aşa-numitelor caravane cu unităţi medicale mobile, care vor ajunge la sate, servicii pentru prevenție și profilaxie, screening al celor mai des întâlnite afecțiuni medicale, dar și un control medical periodic general sau de specialitate populației aflate în zonele cu acces deficitar la serviciile de sănătate.

”Era o nevoie imperativă de aceasă lege, pentru că la ţară locuiesc aproape jumătate dintre români, iar mortalitatea pricinuită de afecţiuni nedepistate la timp e mai mare aici cu 14,2% decât în mediul urban. Important de precizat este că, în baza legii pe care am votat-o ieri, asistenţa medicală mobilă se oferă şi celor care nu sunt înscrişi la medicul de familie, celor care nu au documente de identitate, copiilor, adolescentelor însărcinate și mamelor adolescente care nu au reprezentant legal, precum și persoanelor care nu au card de sănătate. Legea a fost trimisă spre promulgare preşedintelui României. Ea va putea fi, însă, aplicată abia după ce vor fi elaborate şi normele de aplicare de către specialiştii din Ministerul Sănătăţii”, a precizat miercuri, 23 februarie, deputatul Dumitrița Gliga.

Totodată, președintele interimar al PSD Mureș a subliniat că ”fiecare primar va şti atunci ce trebuie să facă, în mod concret, pentru ca toţi locuitorii să beneficieze de asistenţa medicală la care au dreptul.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE