Tradiția ”Târgului Fetelor de la Gurghiu” continuă în 2022 Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1503 Vizualizări

Tradiția ”Târgului Fetelor de la Gurghiu” continuă în 2022

Aleșii județeni au aprobat luni, 28 februarie, cu prilejul unei ședințe extraordinare de lucru, participarea Consiliului Judeţean Mureş la organizarea, desfăşurarea şi finanţarea activităţilor culturale şi sociale de interes public judeţean pe parcursul anului 2022, iar în acest sens a fost aprobat un buget general de 4 milioane de lei.

Pe lista evenimentelor finanțate de către Consiliul Județean Mureș se află și Festivalul ”Târgul Fetelor de la Gurghiu”, eveniment care va beneficia de un sprijin financiar în valoare de 20.000 de lei.

Festivalul va fi organizat de Asociaţia Comunității Văii Gurghiului pe Platoul de lângă Pădurea Mociar, Gurghiu, în perioada 25 – 26 iunie.

”Târgul Fetelor este un obicei a cărei origine se cunoaște oarecum din scrierile cu caracter cultural istoric. În anul 1880 după unele scrieri, prințul Rudolf al Austriei organizează la Gurghiu ”Festivalul de artă populară”, în curtea castelului din localitate, târgul de fete făcând parte din acest târg mai mare. Din 1970 se organizează pe platoul de lângă pădurea Mociar târgul cu denumirea ”Târgul Fetelor”. Numele derivă de la faptul că aici se întâlneau tinerii și tinerele din satele și văile învecinate comunei de azi, prilej de prietenie, de bucurie, apropiere sau chiar de iubire culminând de multe ori prin căsătorie”, se menționează în descrierea evenimentului.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE