Ioan Sorin Botoș, premiant la concursul național de orientare Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 443 Vizualizări

Ioan Sorin Botoș, premiant la concursul național de orientare

Mureșeanul Ioan Sorin Botoș a obținut locul I la categoria de vârstă M60, la Campionatul Național de Semimaraton , Cluj-Napoca. La Campionatul Național de Sprint Urban, a fost câștigător al primei etape.

În perioada 02-03 aprilie 2022, Asociația C.S. Compas Cluj, în colaborare cu Federaţia Română de Orientare, și Asociația Judeţeană de Orientare Cluj au organizat concursul național de orientare Cupa Busola de Aur, ediția 54 și Campionatele Naționale/Campionatele Naționale Masters Semimaraton și Sprint Urban. Concursul s-a desfășurat timp de două zile în comuna Gilău, centrele de concurs fiind instalate în Gilău la Hotel Millenium și Castelul de la Gilău.

Au participat 300 orientariști din toată țara, de la copii sub 10 ani la seniori de peste 80 ani. Mureșeanul Ioan Sorin Botoș, legitimat în cadrul CS Orienter Târgu Mureș, a obținut locul I la toate întrecerile.

“Prima etapă a fost orientarea în pădure, iar a doua sprint parc-oraș. Orientarea îți menține mintea trează. Sportivul învață singur să ia decizii, trebuie să aleagă și să execute o variantă bună, cu cât mai repede, cu atât mai bine, concentrarea, memoria detaliilor sunt foarte importante. Sportul de orientare înseamnă socializare, apropierea și respectul față de natură. Pregătirea fizică urmăreşte mobilitate generală impusă de complexitatea mişcărilor, forţa necesară alergării pe teren denivelat,  rezistenţa, viteza și  tehnica de alergare pe teren frământat”, ne explică Ioan Botoș.

Veteran al orientării

Mureșeanul practică acest sport de 40 de ani și își dorește să ajungă campion mondial. Pentru el nu este o pasiune, ci a devenit un stil de viață. Orientarea, este o disciplină sportivă, alergi contra timp pe un traseu dinainte stabilit, marcat pe hartă, concretizat în atingerea punctelor de control, materializate în teren prin balize. Orientarea este mai mult decât un concurs, este o luptă cu tine însuţi, cu limitele tale atât fizice cât şi intelectuale. Deviza mereu în actualitate “aleargă cu cap”este interesantă dar perfect justificată deoarece în acest sport nu este suficient să fii doar un bun atlet şi să ai o condiţie fizică de invidiat.

 “Cu ocazia Zilei Internaționale a Sportului, doresc multă sănătate și fericire celor care practică sportul și celor care susțin astfel de activități,  părinți, sponsori, mass media”, a mai adăugat Sorin Ioan Botoș.

Astăzi, la 6 aprilie, este Ziua internaţională a Sportului, zi ce evidenţiază rolul şi contribuţia organizaţiilor sportive în programele de schimbare socială şi dezvoltare umană.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE