Pregătiri pentru (re)deschiderea teraselor din ”Weekend”! Regulament nou pregătit de autorități Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1827 Vizualizări

Pregătiri pentru (re)deschiderea teraselor din ”Weekend”! Regulament nou pregătit de autorități

Consilierii locali ai municipiului Târgu Mureș sunt invitați să decidă, într-o ședință viitoare de lucru, cu privire la oportunitatea aprobării unui Regulament nou referitor la amenajarea teraselor sezoniere si a comerțului promoțional în incinta Complexului de Agrement și Sport ”Weekend” din municipiul Târgu Mureș.

În prezent, proiectul de hotărâre poate fi consultat pe pagina web a instituției, www.tirgumures.ro, precum și la panoul de afișaj de la sediul Primăriei din Târgu Mureș, Piața Victoriei nr. 3, și de la Serviciul Relații cu publicul, pe bază de cerere.

Redăm, în rândurile de mai jos, proiectul de Regulament propus.

REGULAMENT

referitor la amenajarea teraselor sezoniere si a comerțului promoțional în incinta Complexului de Agrement și Sport ”Mureșul” (CASM) din municipiul Tîrgu Mureș

CAP. I. DISPOZITII GENERALE

Art. 1. (1) Prezentul regulament completeaza Regulamentul Local de Urbanism aferent Planului Urbanistic General (PUG) aprobat prin HCL nr. 257 din 19.12.2002 și toate celelalte reglementări legislative în vigoare, inclusiv a Hotarârii Consiliului Local Tîrgu Mureș nr. 87 din 27.03.2008 privind modificarea unor reglementari prin care s-au instituit avize și autorizații de funcționare pentru exercitarea unor activitati comerciale și de alimentatie publica pe raza Municipiului Târgu Mureș.

(2) Prezentul Regulament este elaborat în conformitate cu prevederile următoarelor acte normative: ·

  • ·

 Art. 2. (1) Prezentul Regulament se aplică în cazul amenajării de terase sezoniere aferente unităților de alimentație publică și comerț promoțional situate în incinta CASM pe domeniul public apartinând municipiului Târgu Mureș, precum și pe domeniului privat al persoanelor fizice și juridice, conform PUZ-CASM aprobat prin HCL nr. 68/2003.

(2) Amplasamentele pentru amenajarea teraselor sezoniere și a comerțului promoțional în incinta CASM se stabilesc fără a fi afectate căile de acces, aleile și trotuarele din incinta CASM.

CAP. II. AMENAJAREA TERASELOR SEZONIERE

Art. 3. Desfășurarea activității pe o suprafață cu destinația de terasă sezonieră este condiționată de deținerea unui spațiu cu aceeași destinație, adiacent ca poziționare, care să asigure deservirea clienților și accesul la grupuri sanitare.

Art. 4. (1) Terasele pot fi acoperite sau descoperite.

(2) Nu este permisă amplasarea mobilierului pentru servire, inclusiv a automatelor de vânzare, a instalațiilor frigorifice, etc., în afara spațiului terasei .

(3) Zonele de terase pot fi prevăzute cu branșamente individuale contorizate separat pentru energie electrică.

(4) Aspectul mobilierului folosit va fi unitar și adaptat prin calitate vecinătății. Poate fi utilizat mobilier din material plastic integral sau în combinații cu lemn, împletituri naturale, aluminiu, fier forjat sau inox.

(5) Este interzisă asezarea covoarelor, a altor asemenea elemente suport din material plastic și a podestelor pentru asezarea mobilierului.

(6) Este interzisă acoperirea mobilierului cu de folii de plastic (fețe de masă din plastic, mușama, etc.).

(7) Împrejmuirea teraselor sezoniere se poate face prin panouri transparente, panouri din lemn cu înălțime maximă de 1,00 m sau prin jardiniere confecționate din materiale unitare cu celelalte elemente de mobilier propus. Înălțimea jardinierelor propriu-zise nu va depăși 0,50 m și 1,20 m cu tot cu vegetație. În sezonul rece terasele pot fi închise cu panouri transparente sau prelate din material plastic transparent.

(8) Pe terasele descoperite se acceptă amplasarea de umbrele tip cort sau cu “picior”. Materialul de acoperire va fi monocrom, din pânza (eventual impermeabilă). Amplasarea de reclame (sigle, însemne, denumiri de local sau societate, produse, etc.) se va face în conformitate cu prevederile HCL nr.1/2014 privind aprobarea Regulamentului local de publicitate al Municipiului Târgu Mureș achitându-se taxele specifice pentru reclamă și publicitate.

(9) Umbrelele se recomandă a fi amplasate fără a depăși limitele zonei aferente terasei. În afara programului de funcționare umbrelele vor fi închise și mobilierul depozitat grupat, în caz contrar societatea comercială care gestionează terasa asumându-și responsabilitatea pentru situația generată de deplasarea lor datorită condițiilor meteorologice neprielnice.

(10) Nu se permite depozitarea deșeurilor rezultate în perimetrul teraselor ci doar în spațiile special amenajate ale unității de alimentație publică.

(11) Este permisă utilizarea instalațiilor de sonorizare în condițiile art. 5 din HCL nr.123/2019, fără a se depăşi valoarea admisibilă ale nivelului de zgomot, care este de 65 dB, nivel măsurat la limita proprietății.

 (12) În situatia amenajării mai multor terase învecinate, acestea vor fi corelate atât ca amplasare cât și ca aspect.

CAP. III. COMERȚUL PROMOȚIONAL

Art. 5. (1) Comerțul ambulant (ocazional) este interzis. Fac exceptie târgurile, expozițiile și manifestări sportive ocazionale (competiții, turnee, etc.), precum și comerțul promoțional în fața unității proprii (având date prestabilite și aprobate de autoritatea publică locală).

(2) Mobilierul permis pentru amplasarea mărfii va fi realizat conform art. 4 alin. 1,2,4,5,6 și 8.

CAP. IV. METODOLOGIA DE AVIZARE ȘI AUTORIZARE

Art. 6. (1) Avizul de funcționare provizorie pentru terasele sezoniere și comerțul promoțional amenajate în incinta CASM, se eliberează de către Direcția Activitați Social Culturale și Patrimoniale – Serviciul Autorizări Activități Economice din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Mureș, cu acordul compartimentului Arhitect Șef și avizul Administrației Complexului de Agremnt și Sport ”Mureșul” (ACASM).

 (2) Pentru obținerea acordului compartimentului Arhitect Șef, se va depune o documentatie în 3 exemplare cu următorul continut:

a) Dovada titlului asupra terenului ce urmeaza a se amenaja pentru terenurile proprietate privata (extras CF, contract de concesiune/închiriere, etc.)

b) Plan de situație care va conține propunerea de amenajare poziționată prin cote, sc.1:500 sau 1:200

c) Fotografii ale fatadelor unitatilor comerciale pentru care se amenajeaza terasa

d) Memoriu tehnic

e) Imagini sau schițe cuprinzând forma, modelul, culoarea și materialul propus pentru mobilier, umbrele și împrejmuire Acordul se eliberează în cel mult 15 zile de la data înregistrarii cererii la Compartimentul Arhitect Șef, respectând prevederile prezentului regulament.

(3) Pentru obținerea avizului ACASM pentru ocuparea temporara a domeniului public al municipiului, se depun următoarele documente:

a) Cerere tip

b) Un exemplar din documentația vizată de Compartimentul Arhitect Șef Avizul se eliberează în cel mult 15 zile de la data înregistrării cererii la ACASM, respectând prevederile prezentului regulament.

 (4) ACASM va pune la dispozitia solicitantului planul de situație pentru zona respectivă.

(5) Pentru ocuparea domeniului public/privat al municipiului Târgu Mureș se percepe o taxa în cuantumul stabilit prin hotarâre a Consiliului Local.

(6) Pentru terenurile proprietate privată a terților nu se solicită avizul ACASM.

Art. 7. În situația în care în anii următori se va solicita reamenajarea aceleiași terase, fără modificări, pentru obținerea acordului Compartimentului Arhitect Șef și a avizului ACASM se vor depune copii după documentația avizată anterior, însoțită de o cerere în care se va menționa păstrarea amenajărilor din anul precedent.

CAP. V. SANCTIUNI

Art.8. Nerespectarea condițiilor impuse prin avizele obținute in baza prezentului regulament de către solicitant duce la sanctionarea conform prevederilor legale in vigoare și la pierderea avizelor obținute pentru anul în curs.

CAP. VI. DISPOZITII FINALE

Art. 9. Odată cu intrarea în vigoare a prezentului Regulament orice dispoziție contrară se abrogă.

Director

Mátyási Miklós-Levente”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE