Activități de ecologizare desfășurate de Agenția pentru Protecția Mediului Slider
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 261 Vizualizări

Activități de ecologizare desfășurate de Agenția pentru Protecția Mediului

Campania Națională de ecologizare “Curățăm România!”, desfășurată sub deviza „Vrem o țară fără deșeuri abandonate”, se derulează în perioada 4 aprilie 4 mai 2022 și implică participarea activă a tuturor instituțiilor din subordinea ori coordonarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a unităților administrativ-teritoriale, a autorităților județene precum și a voluntarilor și ONG-urilor. Programul ”Curățăm România” este derulat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și finanțat din Fondul pentru Mediu, iar unitățile administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraș, municipiu, județ, subdiviziunile administrativ-teritoriale și asociaţiile de dezvoltare intercomunitară se pot înscrie în acest Program.

„Numai împreună putem să schimbăm percepția și atitudinea factorilor de răspundere, a instituțiilor și a cetățenilor din comunitățile în care va avea loc campania. Trebuie să-i responsabilizăm și să-i implicăm activ pe toți partenerii și beneficiarii campaniei, în scopul colectării selective a deșeurilor abandonate și pentru predarea acestora într-un mod corect și prietenos cu mediul. 

Vom face curățenie în case, în curți, pe drumuri și șosele, în păduri, pe ape. Este o campanie care se adresează tuturor românilor, de la copii la cei maturi, din toate gospodăriile și din toate colțurile țării”, au transmis reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului (APM) , într-o postare pe pagina oficială de Facebook. 

Activități de ecologizare

În acest sens, APM Mureș împreuna cu Instituția Prefectului județului Mures, au participat la invitația doamnei profesor Oana Cordos, de la Școala Gimnazială Nazna, în data de 21 aprilie 2022, la o acțiune de curățenie pe malul râului Mureș în cadrul Campaniei „Curățăm România”. 

De asemenea, în data de 20 aprilie, încă o acțiune de ecologizare a fost desfășurată de angajații Agenției pentru Protectia Mediului Mureș în cadrul Campaniei Curățăm  România unde 125 de kilograme de deșeuri au fost colectate, iar în ziua precedentă, alte 100 de kilograme de deșeuri au fost colectate de angajații APM Mureș la liziera pădurii Târgu Mureș.

În data de 13 aprilie, APM Mureș a organizat o acțiune, în cadrul Campaniei „Curățăm România” de educație ecologică privind colectarea selectiva a deșeurilor, desfășurată la Școala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu” din Târgu Mureș.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE