Home / Administratie / Mureșeanul Ioan Sabău-Pop, în cărți pentru Curtea Constituțională a României!

Mureșeanul Ioan Sabău-Pop, în cărți pentru Curtea Constituțională a României!

Distribuie

Reputatul avocat mureșean Ioan Sabău-Pop (72 de ani), care deține și funcția de membru al Curții Internaționale de Arbitraj Comercial, este propus de către Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) să ocupe un post vacant de judecător al Curții Constituționale a României în locul lui Valer Dorneanu, căruia îi expiră mandatul în data de 10 iunie, informează www.r3media.ro.

Cotat ca fiind unui dintre cei mai valoroși specialiști de Drept din România, Ioan Sabău-Pop este absolvent al Facultății de Drept a Universității ”Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, promoția 1973, și fost judecător vreme de 24 de ani la Judecătoria Miercurea Ciuc, Judecătoria Târgu Mureș, Tribunalul Mureș și Curtea de Apel Târgu Mureș.

Totodată, Ioan Sabău-Pop deține și titlul de doctor în drept civil, la Universitatea ”Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, cu teza de doctorat ”Modurile de dobândire a dreptului de proprietate în contextul actual al legislației românești” și are în CV o carieră prodigioasă în domeniul universitar-academic, la Universitatea ”Petru Maior” din Târgu Mureș.

Avocat din anul 1997, Ioan Sabău-Pop a devenit, zece ani mai târziu, Master în Drept și Relații Internaționale la Universitatea de Vest din Arad. În activitatea sa de avocat, s-a remarcat mai ales datorită numeroaselor procese avute pentru recuperarea unor terenuri și păduri retrocedate fraudulos de la Statul Român, precum și pentru activitatea avută în calitate de președinte al Forumului Civil al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș.

Pentru aceeași funcție, PSD l-a propus pe Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general, iar USR pe judecătorul Cristi Danileț.

Cei trei candidați vor fi audiați azi, de la ora 13.00, de Comisia juridică a Camerei Deputaților.

Alex TOTH

Foto: formula-as.ro


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Școala Gimnazială “Bernády György” din Târgu Mureș, reabilitată aproape integral

Distribuie Școala gimnazială “Bernády György” din Municipiul Târgu Mureș se află în faza finală a …

1 comentariu

  1. De departe cel mai bun candidat e Sabau-Pop iar AUR da din nou o palma morala adversarilor politici , mult peste omul PSD si peste politrucul aplaudac al lui petrov propus de m UeSeRe plus.
    Nu stiu cum se face ca toti basistii expirati sunt preluati pe nemestecate de neomarxistii de la m UeSeRe plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.