Home / Administratie / Trei imobile înscrise în domeniul public al orașului Luduș     

Trei imobile înscrise în domeniul public al orașului Luduș     

În luna aprilie 2022, trei Rapoarte de specialitate întocmite de Anca Năsăudean de la Serviciul „Investiții, Achiziții, Domeniul Public” din Primăria orașului Luduș au constituit argumentele juridice și administrative pentru demararea procedurilor de înscriere în evidențele de publicitate imobiliară a trei imobile din proprietatea publică a orașului.

Temeiul legal al demersului este Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ care în Anexa 4, Lista cuprinzând unele bunuri care aparțin domeniului public al comunei, al orașului sau a municipiului prevede că „terenurile și clădirile în care își desfășoară activitatea Consiliul Local și Primăria precum și instituțiile publice de interes local, cum sunt: teatrele, bibliotecile, muzeele, spitalele, policlinicile și alte asemenea”.

În această situație se încadrează trei dintre imobilele aflate în domeniul public al orașului Luduș: Imobilul „Cămin cultural”, situat pe strada Păcii nr. 83 din cartierul Gheja, teren în suprafață de 2.239 de metri pătrați, categoria de folosință curți-construcții, clădirea C1 cu suprafața de 356 metri pătrați (cămin cultural) și construcție C2 cu suprafața de 9 metri pătrați. Imobilul se află în intravilanul orașului Luduș și este înscris la poziția nr. 63 din Inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al Orașului Luduș; Imobilul „Școala Generală cartier Roșiori”, situat pe strada Școlii nr. 20, teren în suprafață de 4.845 metri pătrați, categoria de folosință curți – construcții și construcție C1 cu suprafață de 391 metri pătrați (școală). Imobilul se află în intravilanul orașului Luduș și este înscris la poziția nr. 68 din Inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al Orașului Luduș; Imobilul „Școala Generală Avrămești”, situat pe strada Avrămești, teren în suprafață de 1.657 metri pătrați, categoria de folosință curți-construcții și construcție C1 cu suprafața de 101 metri pătrați (școală). Imobilul se află în intravilanul orașului Luduș și este înscris la poziția nr. 69 din inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al Orașului Luduș.

Citeste si:  Taxe și impozite indexate la Chibed

Inventarul bunurilor este aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Luduș nr. 36/2001 și Hotărârea Guvernului nr. 964/2002. Referatele de aprobare ale primarului Cristian Moldovan și precizarea că cele trei imobile care se află în intravilanul orașului nu au făcut obiectul Legilor nr. 18/1991, nr. 112/1995, nr. 1/2000, nr. 10/2001 și nr. 247/2005, nu au fost revendicate  și respectiv nu au făcut obiectul restituirii conform dispozițiilor legilor mai sus amintite și nu fac obiectul niciunui litigiu i-a determinat pe aleșii locali să aprobe cele trei proiecte de hotărâre ale Consiliului Local Luduș.

Ioan A. BORGOVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Două străzi din Livezeni modernizate cu 1,3 milioane de lei

Conducerea Primăriei comunei Livezeni a atribuit, în data de 9 iunie 2022, societății Pro Ex …