La Luduș, de 1 Iunie, parcuri reabilitate Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 208 Vizualizări

La Luduș, de 1 Iunie, parcuri reabilitate

O preocupare constantă a administrației publice locale, a Primăriei orașului Luduș este realizarea unor lucrări gospodărești care să aducă un plus de confort locuitorilor din toate cartierele orașului.

„În această săptămână încheiem operațiunea de cosit iarba de pe domeniul public. Am tăiat iarba cu trimere cu fir, cinci bucăți, două tractoare mici cu utilaje corespunzătoare și cu mașini de tuns gazonul”, a declarat Liviu Popa, directorul „Direcției Intervenții, Transport și Zone Verzi” (DITZV) din cadrul Primăriei orașului.

În acesată perioadă harnicele angajate de la Administrația Domeniului Public continuă acțiunea de întreținere a spațiilor verzi (curățat, plivit și săpat), precum și plantarea florilor de primăvară. Răsadurile sunt produse la pepiniera proprie a primăriei. Aceste zece feluri de flori au fost îngrijite pe timpul iernii în serele proprii.

Un capitol important în activitatea „DITZV” este starea locurilor de joacă pentru copii. Pentru acest an s-a alocat o sumă destul de importantă pentru lucrările de întreținere și reparare a parcurilor de joacă. Cea mai importantă lucrare a fost înlocuirea pavajului de cauciuc deteriorat de timp. Aceste lucrări s-au efectuat la Piața Unirii, parțial la Sala de sport, la Dacia și Independenței. „Întreținerea echipamentelor de joacă, schimbarea unor componente și repararea altora sunt operații de lungă durată,  greu de realizat și sunt costisitoare”, a explicat Liviu Popa.

La Parcul Juniorilor din cartierul Dacia trebuie reparată tiroliana și trebuie schimbat și bannerul.

Meșteri buni la toate, angajații de la „DITZV” au confecționat porțile terenului de fotbal de pe strada Răsăritului și au realizat 20 de bănci dintr-un material plastic rezistent la intemperii și la șocurile produse de indivizii care au prea multă energie neconsumată în scopuri benefice. Acum, orașul  are cu 20 de bănci noi, dar și alte 20 de bănci care au fost reparate.

Un ultim capitol de realizări ale salariaților de la „DITZV” este efectuarea, cu mașini și utilaje din dotare, a lucrărilor de întreținere a străzilor pietruite, curățat șanțuri, cosit aliniamente, toate acestea fiind operațiuni de rutină, efectuate periodic.

Văzând, la televizor, prăpădul făcut, copacii doborâți de furtuni, Liviu Popa recomandă Asociațiilor de proprietari și persoanelor individuale să semnaleze copacii cu un potențial risc. „O solicitare trimisă Primăriei și semnată de majoritatea locatarilor ne mobilizează și cu utilajele și personalul propriu vom proceda la tăierea arborilor care pot constitui un risc pentru zona respectivă”, spune Liviu Popa.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE