Home / Eveniment / ”Festivalul Plantelor Medicinale” într-o localitate mureșeană

”Festivalul Plantelor Medicinale” într-o localitate mureșeană

Despre leacurile băbești se tot aude, dar despre efectul tămăduitor pe care pot să-l aibă plantele medicinale în anumite afecțiuni și boli e important și bine de cunoscut. Duminică, 10 iulie, începând cu ora 10.00, în satul Șoard din comuna Vânători, va avea loc un Festival al plantelor medicinale, marcând totodată deschiderea Șurii cu Plante „Herbarium”.

Evenimentul va fi bine organizat, programul fiind următorul: după deschidere, între orele 10.30-11.30 va avea loc un „Atelier de presare a plantelor medicinale cu presa artizanală geto-dacică”,  apoi între orele 12.00-13.00 va fi un „Atelier de compostare a resturilor vegetale în sistem de permacultură”. Iar pentru cei care nu reușesc să ajungă la aceste ore, programul se va relua după masa, primul atelier fiind la ora 17.00,  iar al doilea la 18.30.

Pentru familiile care participă împreună cu cei mici, vor fi și activități pe gustul acestora: Degustare de miere de la producator local, plimbare cu poneiul, loc de joacă și activități cu plante pentru copii, testare de produse pe bază de plante medicinale.

„Toate lucrurile au un început și sperăm, cu această ocazie, să plecăm la drum cu cât mai mulți oaspeți dornici de a cunoaște beneficiile plantelor meidicinale”, este specificat în descrierea evenimentului.

Pentru copii intrarea este gratuită, iar pentru adulți se percepe o taxa de 10 lei în schimbul unui medalion de ceai obținut prin presare la rece.

Ioana MĂRGINEAN    

Citeste si:  VIDEO, FOTO: Un nou succes internațional pentru dansatorul Rareș Cojoc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Noutăți despre ”Sighișoara Internațional Blues Festival” 2022

Aleșii locali ai municipiului Sighișoara și-au dat acordul, recent, într-o ședință ordinară de lucru, pentru …