Se apropie Festivalul În memoriam Vasile Conțiu Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 260 Vizualizări

Se apropie Festivalul În memoriam Vasile Conțiu

Asociația pentru dezvoltare și cultură Mureș în parteneriat cu Centru județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș organizează în perioada 19 – 20 iulie 2022 ediția a X-a a Festivalul național de folclor pentru tineri interpreți “În memoriam Vasile Conțiu”.

Organizatorii festivalului doresc astfel valorificarea muzical – interpretativă, autencitatea cântecului tradițional românesc dar și a portului popular. Totodată scopul festivalului este de menține vie memoria celui care a fost profesor, entomuzicolog dar și interpret al cântecului tradițional din Câmpia Transilvană – Vasile Conțiu.

Perioada de înscriere s-a încheiat, în data de 18 iunie va avea loc jurizarea condidaților și anunțarea celor admiși în concurs. Concursul va avea loc în data de 19 iulie.  Spectacol de gală al Laureaților și invitaților speciali în Comuna Râciu – 20 iulie, în cadrul Târgului de Sf. Ilie.

Festivalul În memoriam Vasile Conțiu se adresează tuturor interpreților vocali de muzică populară, cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 ani.

Fiecare concurent va interpreta un cântec (doină, baladă, cântec doinit) fără acompaniament orchestral – maxim două strofe, un cântec (de preferință rimat) cu acompaniament orchestral, iar la final, în maxim 2 minute se va prezenta costumul popular, în grai local.

Acompaniamentul muzical pentru concurs și recitaluri va fi susținut de câtre Orchestra Grai Ardelean, condusă de Florin Cismaș.

Premiile festivalului În memoriam Vasile Conțiu sunt:

Marele premiu și trofeul Festivalului “Vasile Conțiu” – 1500 lei

Premiul I – 1000 lei

Premiul II – 800 lei

Premium III – 600 lei

Mențiune 1 – 400 lei

Mențiune 2 – 400 lei

Premiu Special pentru costum popular autentic – 400 lei.

Juriul este format din specialiști în domeniu, președinte Violeta Ianculescu – Realizator Societatea Română de Radiodifuziune, care vor puncta fiecare concurent după calitatea vocii și a interpretării și autenticitatea repertoriului, frumusețea și autenticitatea costumului popular și ținuta scenică.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE