Home / Social / Ce pot face părinții pentru a-și ține copiii departe de droguri

Ce pot face părinții pentru a-și ține copiii departe de droguri

Distribuie

Este esențial ca adolescentul tău să știe să spună NU în fața unor propuneri care pot părea tentante. A ști să facă acest lucru îl ferește de alegeri neinspirate și îl protejează de multe  riscuri, dar cum să îl facem pe copilul nostru să ia cele mai bune decizii pare adesea dificil.

Comunicarea este unul dintre factorii cei mai importanți în educarea copiilor. De aceea, ca părinți, ar trebui să avem în vedere că orice problemă care îi frământă pe copiii noștri poate fi rezolvată, în primul rând, prin comunicare.

Cel mai important este să construim o relație bazată pe sinceritate. Adolescenții își ascultă părinții, chiar dacă pretind că nu fac asta. Ei au nevoie de sprijin și sfaturi care să le consolideze încrederea în sine și să-i motiveze. Atunci când sunt scăpați de sub control, aceștia sunt capabil să pună la cale planuri complexe prin care să se ascundă și să facă lucruri interzise. 

Este important să îi spui copilului tău că poate să  te întrebe pe tine, pentru că îi ești părinte și îi ești aproape necondiționat. Este important să nu te panichezi dacă îți povestește ce știe  despre droguri. Este normal să simți teamă, îngrijorare, dacă descoperi că nu știi tot ce se întâmplă cu copilul tău, însă este indicat ca aceste emoții să nu fie proiectate asupra copilului tau – nu va avea încredere să îți spună cine l-a îndemnat, dacă a consumat sau a fost tentat să încerce.

Încercați să vă informați cât mai mult cu privire la consecințele consumului de droguri, fiindcă, în calitate de părinții, sunteți niște exemple pentru copiii voștri, iar părerile pe care le aveți referitoare la alcool, tutun și droguri îi pot influența puternic. Așadar, discuția despre droguri trebuie să facă parte din conversațiile generale despre sănătate și siguranță.

Cum putem să îi facem pe copii să se simtă în siguranță?

Indiferent de comportamentul copiilor, aceștia au nevoie de dragoste: să fie iubiți, să se simtă iubiți, să li se spună ca sunt iubiți. O sărutare și o strângere la piept, nu ne răpesc mai mult de un minut din activitate. Dragostea implică și să-l ascultăm pe copil, fiind important pentru a afla nevoile acestuia, dorințele, gândurile și sentimentele.Toate acestea vor duce la realizarea unei mai bune comunicări între părinte și copil. Copilul va câștigă astfel încrederea în părinți și va ști că, ori de câte ori, va avea o problemă sau o neliniște va fi ascultat și va avea cu cine discuta.

Aveți încredere în puterea dumneavoastră, ca părinte, de a contribui la evitarea unor probleme legate de alcool sau droguri, dar nu așteptați  ca lucrurile să se întâmple, ci încercați să preveniți.

(Comunicat de presă, IPJ Mureș)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Razie rutieră în zona stațiunii Sovata

Distribuie Polițiști ai stațiunii Sovata și Secției 14 Poliție Rurală Ghindari au derulat, în acest …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.