Home / Slider / Weekend cu educație rutieră pentru tineri

Weekend cu educație rutieră pentru tineri

Distribuie

Weekend-ul care tocmai a trecut a fost unul productiv în cadrul proiectului „Educație Rutieră”. Polițiștii Serviciului Rutier Mureș au desfășurat o acțiune educativ-preventivă, în rândul copiilor și adolescenților,  având ca scop „modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranţă rutieră”.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Compartimentul Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, a informat:

„Scopul acțiunii a fost reprezentat de însușirea deprinderilor necesare dobândirii unui comportament rutier adecvat și responsabil. Au fost oferite recomandări, flyere cu sfaturi preventive, broșuri și odorizante auto, fiind, totodată, purtate discuții despre comportamentul pe care copiii trebuie să îl adopte în preajma zonei carosabile, a trecerilor pentru pietoni, a indicatoarelor rutiere și a locurilor special amenajate pentru joacă. De asemenea, polițiștii au oferit explicații despre urmările nerespectării legislației rutiere și despre efectele accidentelor rutiere în care pot fi implicați în calitate de participanți la trafic- pietoni, bicicliști și conducători de trotinete. Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru ca tinerii să conștientizeze importanța respectării regulilor de circulație”.

Ioana MĂRGINEAN


De asemenea, verificati

Au început lucrările de reabilitare a Sălii Oglinzilor din Palatul Culturii

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.