5 copii din Bălăușeri suprinși de camerele de supraveghere. Ce făceau Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 2850 Vizualizări

5 copii din Bălăușeri suprinși de camerele de supraveghere. Ce făceau

Mai multe sesizări trimise de cetățeni au adus în atenția Poliției Locale din Bălăușeri, saci plini cu deșeuri lăsați pe marginea drumului. Polițiștii au luat măsuri și s-au uitat pe camerele de supravegere.

„Angajați ai Poliției Locale din Bălăușeri au primit o sesizare, prezența  unor saci de gunoi lăsați pe marginea drumului. Nu era prima oară când se întâmpla acest lucru, astfel de sesizări au mai primit, dar de data aceasta s-au uitat pe camerele de supraveghere. Surpriza a fost să vadă cum, patru copii, cu bicicleta, de bună voie, au cules de pe drumuri toate deșeurile aruncate, acțiune care au făcut-o de mai multe ori„, ne-a povestit Nagy Julia, coordonator campanie “Eco-Campioni printre noi” .

Sătui să vadă cum locul lor de joacă s-a transformat într-un depozit de gunoi, s-au apucat să curețe malul pârâului cu o atitudine exemplară, acțiune care s-a repetat și în alte dăți. Sacii plini de gunoi au fost așezați lângă podul aflat în apropiere pentru a fi transportați de către firma de salubrizare.

„Pentru gestul lor, am premiat cei 5 copii care au fost împreună la toate acțiunile. Astfel, ne-a venit și ideea de a lansa campania Eco-Campioni printre noi”, cu scopul de a găsi și prezenta oamenii care fac eforturi în menținerea curățeniei publice, considerând că acest act exemplar merită recunoaștere” a adăugat Nagy Julia.

Nimic nu dovedește mai bine că această acțiune a fost una voluntară, decât faptul că a fost necesar o adevărată cercetare pentru a găsi “făptuitorii” acestei inițiative. Ei sunt Magyarósi Zsanett, Magyarósi Edvárd, Fehér Zsuzsa, Bakó Cecilia și Máté Márk. Sunt cei care au demonstrat nu doar cei 7 ani de acasă, ci și felul exemplar în care sunt crescuți, spiritul civic și responsabil față de mediul înconjurător.

ADI Ecolect împreună cu primăria Bălăușeri le-au acordat o mică recompensă. Totodată, a lansat campania “Eco-Campioni printre noi”  deschisă către toți mureșenii. Oricine cunoaște acțiuni de voluntariat făcute de oameni binevoitori, fără nici un interes, poate scrie pe pagina de facebook ADI Ecolect sau un e mail la dresa ecolect@cjmures.ro.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE