Vine toamna! „Toamna Ludușeană” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1124 Vizualizări

Vine toamna! „Toamna Ludușeană”

Pentru ludușeni, intrarea în anotimpul toamnei este semnalat și de orgnizarea unei manifestări devenite tradiționale, „Toamna Ludușenă”. Despre această nouă ediție, primarul orașului, Cristian Moldovan, spune: „Autoritatea publică locală organizează în perioada 16-18 septembrie 2022 o manifestare prin marcarea unor evenimente culturale, artistice, precum și a unor acțiuni cu caracter expozițional – economic. Manifestarea cuprinde toată paleta de activități de petrecere a timpului liber și de promovare a valorilor și tradițiilor locale: concerte de muzică ușoară și populară, dansuri populare ale ansamblurilor din oraș și alte zone, concursuri, activități pentru copii, s.a.”

Despre ediția din acest an, Ioan Gorgan, președintele Asociației Culturale „Tradițional de Transilvania” din Cluj-Napoca afirmă că în program vor fi incluse și unele momente inedite și un program diversificat specific acestei perioade a anului (folclor: vineri și duminică, sâmbătă va fi organizat program artistic pentru tineret, retro parada, muzica anilor 80-90). Pentru aceasta vă propunem ca în locul parcului de distracții să realizăm o expoziție de utilaje și de produse specifice toamnei. În acest sens dorim să aducem o presă de struguri, expoziție de soiuri de struguri, iar mustul rezultat va fi comercializat”.

În prima zi a evenimentului va avea loc o paradă a ansamblurilor locale și zonale, apoi un concurs pentru tinerele talente din muzica populară din zona Mureș, Cluj și Sălaj, o competiție care se dorește să fie perpetuată. La partea de spectacol vor evolua soliștii Alexandru Făgădar, Nelu Șopterean, Mihai Petreuș, Petre Opriță Matei, Cristian Fodor, Lorena Pascu, Georgeana Vesa, Roxana Pop și Ștefănuț Suciu; trupele „Vremuri”, „Corax”, „Cei Trei”, „Iris – Nelu Dumitrescu”,„Paradox”; Ansamblurile folclorice „Ardealul”, „Hajdina”, ambele din Luduș, „Noșlăcane”, „Sâncraiul” și „Mugurelul” din Câmpia Turzii și Grupul „Nănașii”, condus de Sergiu Vitalian Vaida.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea protocolului de colaborare între UAT Orașul Luduș și Asociația „Tradițional de Transilvania”, în vederea organizării manifestării „Toamna Ludușeană” și modelul protocolului de colaborare a fost aprobat de consilierii locali în ședința ordinară a Legislativului local din 30 august 2022.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE