Acțiuni antidrog pe tot parcursul anului școlar Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 242 Vizualizări

Acțiuni antidrog pe tot parcursul anului școlar

Agenția Națională Antidrog, prin intermediul specialiștilor săi din cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Târgu Mureș, va fi prezentă permanent pe tot parcursul noului an școlar, alături de ceilalți colegi din Ministerul Afacerilor Interne, pentru a oferi informații și suport specializat în domeniul de competență dascălilor, părinților și elevilor ce deschid din nou, ca în fiecare an, porțile școlilor din întreaga țară.

Debutul noului anul școlar reprezintă contextul relansării proiectelor cu tradiție ale Agenției în mediul educațional – un pachet de proiecte și acțiuni specifice, validate în timp ca exemple de bune practici la nivel european, etajate de la nivelul învățământului preșcolar, grupa școlară mică, gimnaziu și până la liceu.

De asemenea, vor fi lansate și intervenții noi, adaptate nevoilor locale și tendințelor recente ale fenomenului drogurilor, așa cum sunt relevate de studiile specializate ale Agenției.

Amintim aici câteva dintre proiectele de prevenire, deja de tradiție, ale Agenției Naționale Antidrog, care vor fi reeditate și pe parcursul noului an școlar: ,,CUM SĂ CREŞTEM SĂNĂTOŞI”, ,,ABC-UL EMOŢIILOR”, ,,NECENZURAT”, „MESAJUL MEU ANTIDROG”, ,,ACȚIONĂM JUST”.

În acord cu Strategia Națională în domeniul Drogurilor 2022-2026, cu planurile naționale comune în domeniul siguranței școlare și acordurile de colaborare interinstituționale, măsurile de prevenire a consumului de droguri în școală au un caracter integrat, corelat și unitar.

Aceste măsuri vizează, pe de o parte, consolidarea cooperării cu structuri din spectrul educațional, în vederea monitorizării sistematice a evolutiei fenomenului drogurilor în mediul școlar, a nevoilor de informare si instruire specializată a personalului didactic și calibrării ofertei de servicii de prevenire acordate de Agenție elevilor.

Pe de altă parte, măsurile vizează și implementarea unor activități concrete de prevenire a consumului de droguri cum ar fi: informarea, conștientizarea riscurilor și consecințelor negative ale utilizarii de substanțe interzise sau promovarea alternativelor sănătoase la consumul de droguri.

Specialiștii Agenției vor fi prezenți, cum menționam anterior, la festivitățile de deschidere a noului an școlar pentru a promova noua ofertă educațională adresată cadrelor didactice și personalului auxiliar, pe baza unei analize de nevoi realizate în colaborare cu structuri ale Ministerului Educației

Cu acest prilej vor fi readuse în atenție intervențiile specifice ale Agenției axate pe: prevenirea comportamentelor cu risc pentru sănătate, formarea unor abilități necesare luării unor decizii informate și responsabile, precum și favorizarea factorilor de protecție prin dezvoltarea unei conexiuni puternice cu școala și familia de apartenență.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE