Legea USR „Fără Penali în administrația locală” adoptată în Parlament Administrație
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 367 Vizualizări

Legea USR „Fără Penali în administrația locală” adoptată în Parlament

Persoanele condamnate definitiv nu vor mai putea candida și nu vor mai putea fi alese în administrația locală ( primari, consilieri locali, consilieri județeni), prin proiectul USR adoptat marți de Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

”Este oficial: penalii nu vor mai avea ce să caute în primării și în consiliile locale și județene. Este o nouă lege din pachetul de legi împotriva penalilor, după ce am interzis ca un condamnat penal să poată ocupa funcția de Președinte al României. Dacă nu vor vota pentru modificarea Constituției și continuă să ignore cei peste 1 milion de români care au spus clar că nu mai vor penali în funcții publice, noi continuăm lupta, lege cu lege, în Parlament, pentru a curăța statul de penali.”, anunța pe pagina de FB cei de la USR.

„În 2018 am fost zi de zi în stradă pentru a strânge semnături pentru compania ”Fără penali în funcții publice.” Cei peste 1 milion de români care au semnat pentru proiectul nostru, ne-au dat încredere că viziunea noastră pentru o Românie curată, corectă și dreaptă va duce la transformarea în bine a societății noastre.”, a declarat Lucia Hang, președinte interimar USR Mureș.

„Votul de astăzi este întradevăr un mare pas pentru renormalizarea României, aceea pe care o clamăm cu toții. Din 2016 de când USR este în Parlament v-am spus că suntem și vom rămâne aici pentru a transforma țara asta într-o țară ca afară în Europa și nu în Rusia. Cinci ani au trebuit pentru ca un Parlament al României să înțeleagă că persoanele condamnate penal nu au ce să caute în funcții publice, că nu au justificarea morală să fie aleși în astfel de poziții. În 2017, aici, în față, stătea domnul Dragnea, erau și atunci bipezi urlători cum sunt și acum, care încearcă să ne pună pumnul în gură, dar o să continuăm să facem ceea ce am promis de atunci în colo. USR este în spatele acestei inițiative. 1 milioan de oameni sunt în spatele acestei inițiative pe care USR a susținut-o în stradă luni de zile. Astăzi faptul că votăm este un lucru foarte bun, puteți fi puțin mândri că sunteți parlamentarii acestei țări. Fără penali în funcții publice devine astăzi realitate prin lege.”, a declarat la tribuna Parlamentului vicepreședintele USR Dan Barna, unul dintre principalii promotori ai campaniei Fără penali în funcții publice.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE