Salvamont Salvaspeo, 12 intervenții în luna octombrie Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 88 Vizualizări

Salvamont Salvaspeo, 12 intervenții în luna octombrie

Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (A.N.S.M.R.) și Consiliul Serviciilor Publice Salvamont au centralizat activitatea, pe luna octombrie a anului 2022, a celor 74 de formații Salvamont aparținând celor 42 de structuri județene sau locale Salvamont din cele 24 de județe cu activitate de salvare montană din România.

De asemenea, în cursul lunii octombrie s-au primit 901 apeluri prin care solicitau informații despre zona montană, dintre acestea, 613 apeluri au fost înregistrate la Dispeceratul National Salvamont-Vodafone/Fundația Vodafone, restul de 288 de apeluri fiind făcute direct structurilor Salvamont locale sau județene.

Luna octombrie este o lună în care se înregistrează un număr relativ mare de turiști pe munte, fapt ce a impus asigurarea asistența de salvare montană la un nivel mediu, zilnic, un număr de circa 500 de salvamontiști aflându-se la datorie în zonele montane cu afluență turistică mare, în punctele medicale și de intervenție din cca 90 de posturi și baze salvamont.

In această perioadă salvamontiștii au fost solicitați să intervină în 261 acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor medical, acțiuni în care au fost salvate 342 de persoane. Dintre acestea, 102 persoane accidentate au fost predate serviciilor SMURD sau de Ambulanță, 7 persoane au fost predate elicopterelor SMURD-IGAV, iar, 7 persoane au decedat pe munte, sarcina salvamontiștilor reducându-se la recuperarea acestora și transportul pentru predarea la serviciile IML.

Din numărul total de intervenții, 230 de intervenții au avut loc în zona montană – fiind salvate 311 persoane, 23 de persoane s-au prezentat și au beneficiat de prim ajutor la cabinetele medicale ale bazelor Salvamont, iar 8 intervenții au avut loc în afara zonei montane, în locuri greu accesibile, acțiuni la care salvamontiștii au fost solicitați să intervină cu mijloacele și tehnicile lor specifice pentru soluționarea cazurilor. În cursul lunii trecute s-au înregistrat 189 apeluri de urgență și alte 613 apeluri de informare.

Statistică județul Mureș

La nivel județean, în luna octombrie, Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Mureş a fost solicitat în 12 intervenții, 4 din acestea au fost predate Serviciului de ambulanță, în total fiind asistate 17 persoane. Echipa Salvamont este formată din 40 persoane, având următoarele competenţe profesionale: salvator montan, salvator speolog, scafandru, medic specialist, asistent, paramedic, conductor câine de avalanșă, economist.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE